Játékossors: a brazil másodosztályban köthet ki a korábbi Liverpool-védő

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 10:24
null
Mamadou Sakho a brazil másodosztály újoncához igazolhat (Fotó: Getty Images)
A brazil másodosztályba feljutó Amazonas FC-ben folytathatja pályafutását az angol élvonalbeli Liverpool egykori védője, a 29-szeres francia válogatott Mamadou Sakho, akit a Montpellier még november elején rúgott ki, azok után, hogy a hátvéd megtámadta az őt „síró babának” nevező edzőjét. 

 

A Paris Saint-Germainben nevelkedő Sakho 2013 és 2017 között volt a Liverpool játékosa. A védő nem csak a pályán nyújtott teljesítményével hívta fel magára a figyelmet, 2016 tavaszán az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) indított vele szemben nyomozást a doppingszabályok megsértése miatt, aztán még abban az évben Jürgen Kloppék viselkedési problémák miatt zavarták haza az egyesült államokbeli felkészülési túráról.

Sakhóról később kiderült, hogy ártatlan a doppingügyben, ám nem maradt Liverpoolban, előbb fél évre kölcsönbe, majd végleg a Crystal Palace-hoz került, melyet 2021-ig erősített, ezt követően tért haza a francia élvonalbeli Montpellier-hez.

A csapatnál azonban nem sok lehetőség jutott neki, októberben pedig megtámadta edzőjét, Mikajel Ter-Zakarjant, mert a szakember „síró babának” („crybaby”) nevezte. Az ebben az idényben mindössze hat percet játszó Sakho leviharzott a pályáról, mert szidta őt edzője, majd Ter-Zakarjan szólt oda neki, hogy nem ő dönti el, hogyan és mikor edz.

Sakho állítólag erre gallérjánál fogva megragadta Ter-Zakarjant, aki a földre esett és elszakadt a családi örökségként kapott nyaklánca.

A történtek után nem sokkal a Montpellier szerződést bontott a védővel, aki a jelek szerint két hónappal később találta meg új klubját.

Az Amazonas mentén sportújságíróként dolgozó Larissa Balieiro X-oldalán számolt be róla, hogy Sakho a brazil másodosztályba októberben feljutott Amazonas FC-nél folytathatja pályafutását, a felek ugyanis már a feltételek jelentős részében megállapodtak.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik