La Liga: Brazíliából igazolt támadót az FC Barcelona – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.29. 12:08
null
Vitor Roque már Barcelonában (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) negyedik helyen álló FC Barcelona a hivatalos felületein számolt be róla, hogy megszerezte az Athletico Paranaense 18 éves, egyszeres brazil válogatott támadóját, Vitor Roquét, aki 2024 nyara helyett már télen csatlakozik a gránátvörös-kékekhez.

 

A Cruzeiróban nevelkedett Vitor Roque 2022 áprilisában igazolt az Athletico Paranaense csapatához. A fiatal kora ellenére már 40 millió euróra taksált középcsatár a brazil élvonal nemrég véget ért legutóbbi idényében 25 mérkőzésen 12 gólig és három gólpasszig jutott, a Libertadores-kupában pedig nyolc találkozón négy gól és egy előkészítés a mérlege.

Vitor Roque megszerzését egyébként már 2023 júliusában bejelentette a Barcelona, de akkor a felek abban állapodtak meg, hogy a 18 éves támadó csak 2024 nyarán csatlakozik a gránátvörös-kékekhez, ám a klub most közölte, hogy a 2031-ig aláíró játékos már a téli időszaktól Xaviékat erősíti.

A Barcelona a hírek szerint 40 millió eurót fizetett az Athletico-PR-nek Vitor Roque játékjogáért, akinek kivásárlási ára 500 millió euró.

A 2023-as U20-as világbajnokságon hat találattal gólkirályi címet szerző, Tigrinho becenévre hallgató játékos a klub honlapjának interjút is adott.

„Mind nagyon jók, de alig várom, hogy Lewandowskival és Raphinhával együtt játszhassak. Ez egy valóra vált álom lesz” – fogalmazott Roque, aki Barcelonába igazolása előtt beszélt is honfitársával.

„Csak csodálatos dolgokat mondott, hogy a Barca fantasztikus, tökéletes klub, ahol könnyű tanulni és dolgozni. De azt is, hogy itt csak a győzelem, a győzelem és a győzelem számít” – emelte ki a 18 éves brazil, aki eleinte el sem hitte, hogy a katalánok érdeklődnek iránta.

„Ez a világ legjobb klubja és mindig is az volt az álmom, hogy ide jöjjek. A legnagyobb hőseim közül néhányan itt játszottak, mint Romário vagy Neymar. Történelmet írtak, szóval öröm lesz ebben a mezben játszani” – tette hozzá Vitor Roque, aki az előzetes hírekkel ellentétben 2024 nyara helyett már télen csatlakozik új klubjához.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik