Brazília: „Ha nem játszom, kirúgom az edzőt!” – Romário a visszatéréséről

Gy. B.Gy. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.21. 07:20
Néhány napja minden idők egyik legjobb csatárának visszatérése tartja izgalomban a brazil labdarúgó-közvéleményt. Az 58 éves Romário nem arra készül, hogy megváltsa a világot, de a fiával egy csapatban szerepelve ismét vágna néhány gólt.

Feltehetően a világ legidősebb játékosaként tér vissza a legendás Romário! Az 58 esztendős világbajnok csatár tizenöt évvel a visszavonulása után döntött úgy, hogy ismét pályára lép – a másfél évtizedes kihagyás utáni újrakezdés is minden bizonnyal egyfajta rekord – az América RJ színeiben, amelynél az év eleje óta betölti az elnöki tisztséget. A klub közösségi oldalán jelentette be a hírt.

„Az a helyzet, hogy most írtam alá a dokumentumot. Nemsokára további hírekkel jelentkezem” – mondta az 1994-es világbajnokság hőse, miközben a Brazil Labdarúgó-szövetséghez (CBF) benyújtott szerződését lobogtatta.

A sejtelmes nyilatkozattal természetesen megbolondította a szurkolói fórumokat, amelyeken persze sokan egyből haszonlesőnek és a hatalmával visszaélőnek bélyegezték, de a többség azért érezte, szó sem lesz itt jelentős szerepvállalásról és humorosan fogták fel a pályafutása során – a saját számítása szerint – ezernél is több gólt szerző Romário döntését.

„Fiatalon sem futott sokat, az edzéseken sem feszült meg. Ha tartja a szintet, a siker garantálva van” – fogalmazott az egyik ARJ-szimpatizáns, akinek a hozzászólását a legtöbben kedvelték.

Végül, ahogy ígérte, Romário tiszta vizet öntött a pohárba, és immár a saját közösségi oldalán adott magyarázatot a döntésére: „Srácok, bizonyosan hallottátok már, szeretnék visszatérni a pályára. Világossá akarom tenni azonban, nem az a szándékom, hogy rendszeresen játsszak a bajnoki mérkőzéseken, hanem csak néhány meccsen szeretnék beállni a kedvenc csapatomba. Ezzel régi álmom is valóra válik: együtt futballozhatok a fiammal.”

Az egyik legnagyobb brazil portál, az UOL azért felkereste Romáriót, hogy mégis mire gondol, amikor néhány mérkőzésről ír.

„Természetesen minden az adott találkozó alakulásától függ, nem is vállalhatnék főszerepet, hiszen a szervezetem nem bírná. Ha sikerül a fiammal egy csapatban játszani néhányszor, végleg visszavonulok” – magyarázta a Baixinho (Kicsi) becenévre hallgató klasszis, akitől azt is megkérdezték, emlékszik-e még arra, miként játszanak profi szinten.

„Még jó, hogy emlékszem! Ugyanúgy hozom majd a gólokat, mint korábban. A csapatba kerüléssel sem lesz gond: a klubelnök kezdő! Ha az edző kihagy, kirúgom” – mondta Romário, akit ezek szerint a május 18-én kezdődő Rio de Janeiró-i állami bajnokság másodosztályában lehet majd látni ismét a pályán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik