Félmillióért fellebbez a listavezető Gyirmót

KOZMA ZOLTÁNKOZMA ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.18. 01:18
Címkék
Újból az NB II Nyugati csoportjának első helyére állt a Gyirmót SE, miután Kiprich József csapata Zalaegerszegen 3–1-es győzelmet aratott. Noha a gyirmótiak célja az élvonalbeli feljutás kiharcolása, apró szépséghiba, hogy az együttesnek továbbra sincs NB I-es induláshoz szükséges jogosítványa, miután az MLSZ licencadó testülete elutasította beadványát.

Tovább folytatódik a feljutásért zajló háromszereplős versenyfutás az NB II Nyugati csoportjában: a Pécsi MFC, a Lombard Pápa, valamint a Gyirmót SE is mindent elkövet, hogy maga mögé utasítsa ellenlábasait a tabellán. Míg előbbi két csapat már szombaton begyűjtötte a (kötelezőnek vélt) három pontot, a gyirmótiakra vasárnap a Zalaegerszeg második együttese várt.

Hogy a 3–1-es diadal nem született meg zökkenőmentesen, arról Horváth Ernőnek, a Gyirmót SE elnökének félidőben elejtett szavai utalnak:

„Vezetésünk után megzavart bennünket a szerencsétlen öngól, viszont nagyon remélem, hogy a folytatásban minden helyreáll, és megszerezzük a győzelmet. Erre már csak azért is égető szükségünk van, mert komolyan gondoljuk, hogy a nyártól ott lehetünk a legjobbak között!”

Apró bökkenő, hogy a Gyirmót SE-nek egyelőre nincs élvonalbeli induláshoz szükséges jogosítványa, mert az MLSZ licencadó testülete a hiánypótlást követően másodfokon is elutasította beadványát. A klub vezetői azonban fellebbezhetnek 500 ezer forint befizetése mellett, de a szabályok értelmében újabb dokumentumot már nem nyújthatnak be.

„Nem tudok arról, hogy elutasították volna a beadványunkat – állította Horváth Ernő. – Információim szerint minden az előzetes tervek alapján történik, és már befizettük a félmillió forintos összeget a fellebbezésünkhöz.

Már csak azért sem beszélhetünk felesleges pénzkidobásról, mert biztos vagyok benne, hogy valamennyi, velünk szemben támasztott követelménynek megfelelünk.”

A pályán egyelőre nincs gond: a kellő élvonalbeli rutinnal felvértezett Baumgartner Attila bombagóljával újból vezetéshez jutott a Gyirmót, majd biztosította győzelmét.

A harc a zöldasztal mellett (is) folytatódik…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik