Real Madrid: távozik az idei BL-elődöntő hőse – hivatalos

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 22:51
Joselu Katarban folytatja pályafutását (Fotó: Getty Images)
Hivatalossá vált, hogy távozik a spanyol bajnoki címvédő Real Madridtól Joselu, és a katari Al-Garafában folytatja pályafutását.

 

Nacho távozása után Joselu is búcsúzik a Real Madridtól, ami a sajtóban megjelent hírek tekintetében várható volt. A királyi gárda közleménye alapján a spanyol gigász élt az opciójával, és megvásárolta a támadó játékjogát az Espanyoltól, majd egyezségre jutott az Al-Garafával, így a 34 éves spanyol futballista Katarban folytatja pályafutását.

Fabrizio Romano transzferguru szerint a „habfehérek” másfél millió eurót fizettek a barcelonai klubnak, és ugyanennyit is kaptak a katariaktól. A játékos pedig 2+1 éves szerződést kötött az Al-Garafával.

Joselu 2010-ben, 20 évesen került a Real Madrid akadémiájára, és két idényen át futballozott a Castillában, amellyel a 2011–2012-es kiírásban kiharcolta a feljutást a spanyol másodosztályba. A 12-szeres spanyol válogatott csatár tavaly kölcsönben visszatért Madridba, és a mögöttünk hagyott idényben 49 mérkőzésen 18 gólt szerzett, megnyerte a Bajnokok Ligáját, a honi bajnokságot és a spanyol Szuperkupát is csapatával. Legemlékezetesebb meccse a Bayern München elleni BL-elődöntő visszavágója volt, amikor a hajrában az ő két góljával fordított a Real, bejutva a sorozat fináléjába.

A támadó jelenleg az Európa-bajnokságon szerepel a spanyol válogatottal, és készül a Grúzia elleni vasárnapi nyolcaddöntőre.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik