Joao Janeiro: Szégyen, amit Portugália művelt a grúzok ellen; Marek Hamsík: A kis Szlovákia történelmet írna a nagy Anglia ellen

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.06.28. 23:23
 

A portugál válogatottnál már a kerethirdetést is szégyenteljesnek érezte Joao Janeiro, a magyar csapatoknál is megforduló vezetőedző, aki hazája nemzeti csapatával szemben erős kritikát fogalmazott meg lapunknak. A szakember legalább a nyolcaddöntőbe várta a magyarokat.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Marek Hamsík beszélt a szlovák válogatott összetartó erejéről, az angolok elleni csatáról, valamint arról, hogy a jelenlegi szövetségi kapitány egy benzinkúton értesült a felkérésről.

Grúz támadópáros az álomcsapatban. Nyolc nemzet ad játékost az Európa-bajnokság csoportkörének NS-válogatottjába – a legmagasabb átlagpontszámot az olaszok kapusa, Gianluigi Donnarumma kapta a Nemzeti Sporttól.

A visszatérő Luke Shaw adhat új lendületet az angol támadásoknak. Anglia gyenge játékkal ugyan, de csoportelsőként jutott az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, és vasárnap Szlovákia ellen bizonyítaná, valóban a torna esélyeseként kell számolni vele – sérüléséből visszatérhet Luke Shaw, aki támadásépítésben csapata hasznára válhat.

Ifjabb Nagy Péter: Száz százalék kell a sikerhez. Bár az Európa-ligában idén nem indult a magyar férfi röplabda-válogatott – amely egy éve ezüstérmes volt az Ezüst-divízióban –, ifjabb Nagy Péter csapata hat hete gőzerővel készül az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre.

Lévai Zoltán: Bábuként tekintek az ellenfeleimre. Kötöttfogású 77 kilogrammban világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes birkózónk, Lévai Zoltán mentálisan is készül az olimpiára, szerinte nincs verhetetlen riválisa a mezőnyben, s nem titkolja, az aranyéremért utazik Párizsba.

A NEMZETI SPORT NAPILAPOT DIGITÁLIS FORMÁBAN ITT OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik