Brazília Vinícius és Paquetá vezérletével könnyedén verte Paraguayt

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.06.29. 06:43
Vinícius Júnior duplázott, Brazília simán nyert Paraguay ellen (Fotó: Getty Images)
Javított az első fordulóban elért Costa Rica elleni döntetlen után és simán, 4–1-re nyert Paraguay ellen a brazil válogatott az Egyesült Államokban zajló Copa América D-csoportjának 2. fordulójában. A kvartettben Kolumbia Costa Rica ellen hozta a kötelezőt.

A Paraguay elleni sikerrel kezdő Kolumbia Glendale-ben csapott össze a brazilokkal meglepetésre döntetlent játszó Costa Ricával. A dél-amerikaiak nagy fölényüket bő fél óra után tudták érvényre juttatni, amikor Luis Díaz büntetőből szerzett vezetést.

A rengeteg kolumbiai helyzet ellenére az újabb gólra még szűk fél órát kellett várni, amikor Davinson Sánchez bólintott egy szöglet után a kapuba, újabb három perccel később pedig a 11-est kiharcoló Jhon Córdoba tette biztossá a kolumbiai győzelmet. 3–0

Luis Díazék ezzel a győzelemmel már 25 mérkőzés óta veretlenek (ez a leghosszabb aktív veretlenségi sorozat a világon), s biztossá tették nyolcaddöntőbe jutásukat.

Brazíliának a Costa Rica elleni pontvesztés után Paraguay ellen kellett javítania, ezt pedig meg is tette Dorival Júnior csapata, amely az első félidő utolsó negyedórájában nemcsak vezetett, hanem a meccset is eldöntötte. Lucas Paquetá kihagyott büntetője ellenére a 35. percben épp az ő kiugratása után szerzett vezetést Vinícius Júnior, aztán előbb Sáviót hozták kihagyhatatlan helyzetbe a paraguayiak, majd az első félidő hosszabbításában Vinícius Júnior volt jókor jó helyen, és a menteni igyekvő védő passza épp benne akadt el, a labda pedig a kapuba pattant.

Paraguay a második félidő elején ugyan egy szép átlövésgóllal szépített, de a 65. percben Paquetá második büntetőjét már nem rontotta el, ezzel Brazília 4–1-re nyert, Paraguay pedig biztosan a csoport negyedik helyén végez, azaz a harmadik forduló eredményétől függetlenül nem jut tovább a kvartettből. 1–4

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
CSOPORTKÖR, D-CSOPORT
2. FORDULÓ
Kolumbia–Costa Rica 3–0 (L. Díaz 31. – 11-esből, D. Sánchez 59., J. Córdoba 62.)
Paraguay–Brazília 1–4 (Alderete 48., ill. Vinícius Jr. 35., 45+4., Sávio 43., Paquetá 65. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik