Elrontott második félidő

FAZEKAS ZOLTÁN, KARVALITS LEVENTEFAZEKAS ZOLTÁN, KARVALITS LEVENTE
Vágólapra másolva!
2009.03.01. 01:25
Címkék
Ellentétes félidők után az első húsz percben magabiztosan vezető, majd a nagyszünet után érthetetlenül visszaeső ZTE ellen 83–75-re nyert a kulcsjátékosa nélkül is remek ASE.

Miközben Zalában is beköszöntött a tavasz, a ZTE csarnokában sokan dideregtek, hiszen maximum 20 Celsius-fok volt. Így csak a legvérmesebb drukkerek vetkőztek ingujjra, és gondolták, majd csapatuk játéka láttán lesz forró a hangulat. Mintha a játékosok sem melegedtek volna be teljesen, sok hibával, komótos tempóban indult a meccs. Aztán a játék képe alapján váratlanul megugrott a vendéglátó, amely két perc alatt összetákolt egy 13–0-s szakaszt, amelyből a két amerikai, Louis Hinnant és Michael Jones kilenc pontot vállalt, így már az első negyed végére csaknem tíz ponttal tartott előrébb a paksiaknál a Zalakerámia. Mindkét oldalon volt fontos hiányzó, a hazaiaknál a gólgyáros Calvin Watson, míg a vendégeknél Gulyás Róbert volt sérült.

Ha a pontokat nem is, a személyi hibákat bőszen gyűjtögették a vendégek, a 15. percre már 14 faultot fújtak a piros mezesek ellen, akiknél a csapat egyik legjobbját, Nick Williamst negyedik személyi hibája után le kellett ültetnie Dzunics Braniszlav vezetőedzőnek. A félidő előtt megint ritmust váltott a január 7. óta először saját csarnokában játszó ZTE, és lerohanásból elért néhány góllal megnyugtató (51–38) előnyt szerzett.

Az általában a harmadik negyedet elrontó zalaiak most sem cáfoltak rá önmagukra: 12–0-s rohammal kezdett a Paks, s máris izgalmas lett a találkozó, sőt Kiss Zsolt harmadik hármasával egyenlített az Atomerőmű, majd Tóth Ádám technikai hibája után Csaplár-Nagy Ervin kosarával már vendégelőny állt az eredményjelzőn (28. p.: 57–58).

Az utolsó negyedre aztán teljesen elbizonytalanodtak a hazaiak, s Charles Gosa kipontozódása ellenére is egyre jobban játszott a belelendülő ASE, a ZTE védekezése pedig újfent lyukasnak bizonyult. A hajrára a vendégek elhitték, hogy győzhetnek, a házigazda játékosai pedig maradék önbizalmukat is elveszítették, így aztán hiába rontott az utolsó percben három büntetőt is az Atomerőmű, az összkép alapján megérdemelt paksi siker nem maradt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik