Keys döntő szett 5:5-nél megsérült, Alcaraz továbbjutott

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2024.07.07. 17:43
Day Seven: The Championships - Wimbledon 2024
Madison Keys összetörve vonult le a pályáról (Fotó: Getty Images)
Vasárnap megkezdődött a wimbledoni teniszbajnokság 4. köre, amelyben a Roland Garroson döntős olasz Jasmine Paolini drámai körülmények között jutott be a legjobb nyolc közé, míg a háromszoros Grand Slam-győztes spanyol Carlos Alcaraz a francia Ugo Humbert ellen nyert.

A Londonban tavaly negyeddöntős Madison Keys (WTA-13.) simán elveszítette az első szettet Jasmine Paolini (7.) ellen, és a második játékrészt úgy nyerte meg rövidítésben, hogy riválisa 5:1-es hátrányból felzárkózott. A harmadik, döntő játékot is többségében ő irányította, 5:3-ra is vezetett, ám hamarosan a bal combjában hatalmas fájdalmat érzett, ami miatt 5:5-nél fel kellett adnia a küzdelmet. Nem meglepő, összetörve vonult le a pályáról: 

A Roland Garros-győztes Carlos Alcaraz (ATP-3.) a francia Ugo Humbert-rel (16.) mérte össze a tudását. A spanyol kiválóság az első és a második szettet is simán hozta (6:3, 6:4), a harmadikban azonban nagyon visszaesett a teljesítménye, amit Humbert remekül kihasznált, háromszor is brékelt, így 6:1-re elvitte a játékot. A negyedik felvonás rendkívül kiélezetten alakult, 3:3-ig mindkét fél kétszer elveszítette az adogatását, Humbert a következő lehetőségnél három bréklabdát is kiharcolt magának, ám egyiket sem tudta pontra váltani (4:4). Alcaraz idejében kapcsolt, nagyobb hőfokon kezdett dolgozni, aminek az lett az eredménye, hogy 6:3, 6:4, 1:6, 7:5-re diadalmaskodott.

A nap második meccse a férfi egyeseknél kevésbé volt fordulatos: az első kiemelt, világelső Jannik Sinner ugyanis három játszmában múlta felül a 14. kiemelt Ben Sheltont – igaz, az amerikai három ötszettes meccset vívott meg, amíg a legjobb 16-ig eljutott, s több mint két órával többet töltött a pályán, mint az olasz ellenfele. Igaz, a harmad játszma rövidítésében Shelton megmutatta, van benne kraft, hiszen 5:2-es hátrányból is felállt, sőt három játszmalabdáig is eljutott, de Sinner mindet hárította, majd első meccslabdáját beütve jutott a legjobb nyolcba. 

WIMBLEDON (50 millió font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ 
Alcaraz (spanyol, 3.)–Humbert (francia, 16.) 6:3, 6:4, 1:6, 7:5
Sinner (olasz, 1.)–Shelton (amerikai, 14.) 6:2, 6:4, 7:6 (11–9) 
Később
Paul (amerikai, 12.)–Bautista (spanyol)
Dimitrov (bolgár, 10.)–Medvegyev (orosz, 5.)
NŐI EGYES, 4. FORDULÓ
Paolini (olasz, 7.)–Keys (amerikai, 12.) 6:3, 5:7 (6–8), 5:5-nél Keys feladta
Később
Badosa (spanyol)–Vekic (horvát)
Sun (új-zélandi)–Raducanu (brit)
Navarro (amerikai, 19.)–Gauff (amerikai, 2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik