A sok pénzért meg kell dolgozni (folytatás)

A mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, VOLESZÁK GÁBORA mérkőzésről tudósított: KUN ZOLTÁN, VOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.03.05. 00:55
Címkék
Angyalföldön továbbra is a középszerűség az úr. Jámbor János tulajdonos megtehetné, hogy újabb milliókat költ erősítésre, de már nincs hozzá kedve. A jelenlegi állomány kevés a dobogóhoz, viszont elég a Tatabánya, vagy a REAC legyőzéséhez.

Nem a világítás híján az erős szürkületben melegíteni induló játékosok miatt írjuk, de tény: mintha spórolnának a Vasasnál.

Pénzben és eredményességben egyaránt.

A csapat főtulajdonosa, Jámbor János ugyan tehetős üzletember, hasonlóan Szima Gáborhoz, George F. Hemingwayhez, Joe Böröczhöz, Tarsoly Csabához, Garancsi Istvánhoz, és mégis – míg az említett befektetők vágya a nemzetközi porond (a futballvalóságot mutatja, hogy a Bajnokok Ligája főtáblája már álmok szintjén sem nagyon kerül szóba...), addig a Vasasnál nem az előrelépés, hanem a szinten tartás a cél. A mérsékelt pénzköltés politikáját követő üzletember biztosítja, hogy jó ideig ne kelljen újra a kezdőkörben eltemetni az angyalföldi labdarúgást, ám „vigyáz” arra is, hogy egy Vasas-drukkernek a szezonban a Tatabánya vagy a REAC legyőzése legyen a legnagyobb öröme...

Ezáltal Jámbor János a legfurcsább klubtulajdonos az élvonalban – bebetonozta csapatát a középmezőnybe.

Döntse el mindenki, hogy ez érdem, vagy hiba.

Ha körbenézünk Angyalföldön, akkor mindenképpen érdem. Omladozó stadion, kevés néző, a nemzetközi mércét alapul véve gyengécske meccs, szóval csak a szokásos magyar futballnihil. Jó, áll már a télen oly fontos sátor, épülnek az edzőpályák, és 2011-re felújított létesítményben játszhat majd a Vasas, de egyelőre semmi sem indokolja, hogy ebbe a csapatba bárki is jelentős pénzt öljön – és a semmiért bizony még a kevés is nagy fizetség.

Ennek a kevésnek is nagyon örültek persze a hazai drukkerek, amikor Piller József a léc alá vágta a Vasas vezető gólját, ünnepelt az Armada, az Old Boys, és az újonnan transzparenst bontott „Nóra! Csak te vagy Nekem” nevű szurkolói csoport is.

Ez a gól, illetve a mezőnyfölény azért hűen tükrözte, hogy a Vasas jobb csapat a hontalanná vált REAC-nál. A télen egy regiment új játékos érkezett Angyalföldre, ám szó sincs arról, hogy sztárokat igazoltak volna, Jámbor János ugyanis egyszer már megtanulta, hogy vigyáznia kell a nagybevásárlásokkal: két éve dobogóesélyesnek kikiáltott csapata kiesett az élvonalból... A tulajdonos akkor döntött úgy, hogy visszavesz a nagy lelkesedéséből.

Most azt mondhatjuk, megérte, hiszen a spórolós Vasas az elmúlt esztendőkben semmivel sem nyert kevesebb címet, mint a szezononként új játékosokra rendre százmillió forintot költő Újpest – és még a Vaduz elleni kupameccseket is megúszta...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik