Skaliczki: Ez szégyen!

BERECZKY ATTILA jelenti LillehammerbőlBERECZKY ATTILA jelenti Lillehammerből
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 00:14
Címkék
Nagyon gyengén kézilabdáztak a mieink a Posten-kupa záró napján. A szombaton Norvégia ellen jól játszó magyar csapat ezúttal rossz napot fogott ki, s 27–19-re kikapott Portugáliától, így negyedik, utolsó lett az Eb-felkészülési tornán.

A norvégok elleni hatalmas csa tával nem ért véget a magyar férfiválogatott szombati programja, hiszen a csapatok még aznap átköltöztek a Posten-kupa záró fordulójának helyszínére, Lillehammerbe. A 350 kilométeres táv nagy részében havas, jeges úton haladt a busz, ám a norvég sofőrt ez cseppet sem zavarta, nyomta becsülettel a gázpedált, így öt és fél óra alatt, nem sokkal éjjel egy óra után megérkezett a magyar együttes az 1994-es téli olimpia városába, ahol a trondheimi, nulla fok körüli hőmérséklet után valódi északi klíma, mínusz 12 fok várta a mieinket.

Arra azonban nem számítottunk, hogy a 14 évvel ezelőtt megrendezett ötkarikás játékok egyik központi helyszínén, a Hakons Hallban is mínusz öt lesz – no, nem a hőmérséklet, hanem az eredmény magyar szemszögből. Írhatnánk azt is, hogy néhány perc elteltével 5–0-s portugál vezetést mutatott az eredményjelző tábla, de ez nem fedné a valóságot, merthogy a csarnok plafonjáról lelógó impozáns szerkezet nem működött. Így kézi időméréssel, hajtogatós táblácskával játszották le a meccset. Abban a csarnokban, ahol két hét múlva az Európa-bajnokság döntőjét rendezik…

Minket azonban jobban bosszantott a magyar válogatott teljesítménye. Nyoma sem volt a norvégok ellen látott dinamikus játéknak, így pillanatok alatt 5–0-ra elhúztak a svéd Mats Olsson által dirigált portugálok. Még szerencse, hogy Mikler Roland jó napot fogott ki, a kapus bravúrjainak köszönhetően előbb stabilizálódott a különbség, majd a félidő közepén a magyar csapat produkált 5–0-s rohanást, s már csak egy góllal vezetett Portugália. A felzárkózásban főszerepet játszott Gulyás Péter: a jobbszélső átlövésből is eredményes volt, és a mezőnyjátékosok közül csak ő produkált átlagon felülit ezen a napon.

Ezzel elébe is mentünk a folytatásnak, merthogy egy fecske, mint tudjuk, nem csinál nyarat. Az egyenlítési lehetőség kimaradt, a portugál csapat újra meglépett, s a folytatásban már a felzárkózásra sem maradt esélyünk.

A déliek viszont megérezték, hogy ezen a napon nagyot alkothatnak, s időnként jól kézilabdázva legyőzték az Európabajnokságra készülő magyar válogatottat. Portugália nem lesz ott a kontinensbajnokságon, így abban bízunk, hogy Ricardo Costáék két hét múlva nagyon büszkék lesznek majd erre a sikerre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik