Bemutatták a 125 éves BEAC-ról szóló interjúkötet második részét

Vágólapra másolva!
2024.05.29. 19:02
null
A Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) történetének több mint hetven évét személyes történeteken keresztül bemutató interjúkötet jelent meg abból az alkalomból, hogy a sportegyesület a 2023–2024-es idényben ünnepli fennállásának 125. évfordulóját.

 

Az Én is BEAC-os vagyok címet viselő, hiánypótló interjúkötet második részét szerdán, a BEAC ünnepi küldöttgyűlésének keretében mutatták be.

Bartus Dávid, az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Karának (BTK) dékánja beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyetem klubja, a BEAC rengeteg sikeres sportolót adott a magyar sportnak.

Hamar Imre rektorhelyettes, a BEAC elnöke az évforduló kapcsán az emlékezés és a hagyományteremtés fontosságáról beszélt. Hozzátette: a 125 esztendős sportegyesület a változó korban az állandóságot jelenti, és kiemelte, hogy nagyon sok ember munkájának köszönhetően a klubnál olyan közösség jött létre, amely értéket teremt.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója az MTI-nek elmondta: a klub történetéről szóló második kötet annyiban különbözik a pár évvel ezelőtt megjelent elsőtől, hogy amíg a korábbi kiadvány elsősorban a sportolókról és a sporteredményekről szólt, addig a mostani inkább a hátteret mutatja be a sportvezetőkkel, illetve a BEAC-hoz kötődő ikonikus közszereplőkkel készített interjúkon keresztül. A beszélgetésekből 14 példamutató életút bontakozik ki, de a személyes történeteken át a klub életét is megismerheti az olvasó. A sportágak, az életutak és az üzenetek sokfélék, de egy valami közös bennük: a sport és a BEAC-os közösség szeretete és az odatartozás fontosságának hangsúlyozása. A kötetben megszólal többek között Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a BEAC korábbi elnöke, Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság első embere, a klub igazolt labdarúgója, valamint két fiatal sportvezető, Kovácsik Rita, a cheerleading sportág hazai megalapítója és Árendás Tamás, a jelenleg NB I-es futsalszakosztály létrehozója.

A könyv a sportért felelős államtitkárság támogatásával, a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla Programja keretében jelenhetett meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik