Megvédte bajnoki címét a DAC a szlovák női kézilabdaligában

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.05.29. 22:04
Ismét bajnok a DAC!
A DAC női kézilabdacsapata az idény utolsó találkozóján 28–26-ra legyőzte a Nagymihály csapatát, és megvédte a szlovák bajnoki címét.

 

A Nagymihály elleni minden eldöntő találkozót eredetileg két hete rendezték volna meg, de aznap merényletet követtek el Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen, így akkor elmaradt az aranycsata. Ezért csak szerdán került sor az idény legfontos találkozójára.

A dunaszerdahelyi drukkerek már jó egy órával a kezdés előtt ellépték a környékét a Városi Sportcsarnoknak, amely ismét az utolsó helyig megtelt. Fergeteges hangulatot is varázsoltak a terembe. Az első nagy tapsot a magyar női kézilabda egyik legnagyobb legendája, a Győri ETO FC elnöke, Görbicz Anita kapta, aki a helyszínen szorított a csallóközi klubnak. A találkozó nemcsak a bajnoki címet döntötte el, hanem búcsúztatás is volt: a DAC csapatkapitánya, a körmendi és a győri kézilabda neveltje, Juhos Kata befejezte a pályafutását.

A német férfi élvonalban Ilic Zoran öt góllal járult hozzá a HSV Hamburg 33–29-es hazai győzelméhez a ThSV Eisenach ellen. Hanusz Egon négyszer volt eredményes, de a TVB Stuttgart 26–23-ra kikapott a HC Erlangen otthonában. Leimeter Csaba egy gólt lőtt a Balingen-Weilstetten együttesében, amely 37–27-re kikapott a TBV Lemgo Lippétől. Sipos Adrián három gólt lőtt a Melsungenben, amely 32–22-re nyert Göppingenben.

Három magyar góllal zárult a román férfibajnokság: az aranyérmes és kupagyőztes Dinamo Bucuresti otthon 37–21-re verte a CSM Bucuresti-et, a hazaiaknál Rosta Miklós kétszer, a vendégeknél Széles Ákos egyszer talált a kapuba. A CSM a tabella ötödik helyén végzett.

Ilic Zoran öt gólt dobott

Annak ellenére, hogy a hazaiaknál több játékos hiányzott sérülés miatt, az Európa-kupa-döntős Nagymihály ellen jó első félidőt mutattak, végig vezettek. Ugyan a nagymihályiak párszor kiegyenlítettek, de aztán rendre jött a hazai roham. Főleg a két szélső, Juhos Kata és Bízik Réka játszott remekül, Sári Barbara biztosan értékesítette a büntetőket, a kapuban Magera Noémi sokszor varázsolt. Ha Costa nem hagyott volna ki több ziccert, akkor nem csak kétgólos lett volna a hazai csapat előnye a szünetben.

A fordulás után ugyan a vendégek kétszer egyenlítettek, de a 39. percben már három gól volt a DAC előnye – főleg a heteseket biztos kézzel értékesítő Sári Barbarának köszönhetően. Ezután mintha megijedtek volna a dunaszerdahelyi lányok, sokat hibáztak, és tizenegy perccel a vége előtt ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Ki jött ez után? Könnyű kitalálni. Sári Barbara.

Kétszer is betalált hetesből (összesen nyolcból nyolcszor), és az előny ismét a hazai oldalon volt. Ezután a hazaiak már nem engedtek kiénekelni a sajtot a szájukból, és 28–26-ra győztek. „Ebben a sportcsarnokban csak győzni lehet. Nagyon szépen köszönünk mindent” – szólt röviden a nézőknek Juhos, aki ezután átvette az első helyért a serleget, majd a csapattársaival együtt az aranyérmet.

Majd elkezdődött a dunaszerdahelyi önfeledt örömünnep.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik