Lemosták az Egerszeget

A mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: BENKŐ GÁBOR, PAJOR-GYULAI LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2007.04.29. 00:00
Címkék
Fölényes győzelmet aratott a Vasas, a ZTE roppant gyatra teljesítményére az sem magyarázat, hogy Molnár Balázs kiállítása miatt 70 percet emberhátrányban kellett játszania.

Hányszor és hányszor hallottuk már a magyar futballtudorok és edzők szájából azt az amúgy ésszerű kijelentést, hogy középszerű légiósokat felesleges szerződtetni. Ez a megállapítás hatványozottan igaz, ha ezek a zsoldosok többnyire csak a kispadon ücsörögnek. Mindezek ellenére a zalaegerszegi kispadon a Vasas ellen a kispadon ült Ivica Franciskovics, Ciprian Dianu és Besnik Ramadani is. Nem kételkedve a ZTE vezetőinek hozzáértésében, azért az mégiscsak szembeötlő, hogy ennél a klubnál évek óta jelentős a külföldi labdarúgók jelenléte, és csak igen kevés közülük az olyan futballista, akik valóban megérik a pénzüket.

Aztán úgy alakult, hogy mégis egy rutinos magyar válogatott labdarúgó hozta nehéz helyzetbe a vendégeket. Molnár Balázs felesleges reklamálása (közjátékát, nevetséges hisztijét már ne is említsük…) miatt hamar emberhátrányba került a ZTE, ráadásul ekkor már vezetett a Vasas. Mészöly Géza együttese az első perctől jobban, lendületesebben és motiváltabban játszott, míg a zalaegerszegiek kettővel alacsonyabb fordulatszámon pörögtek, így nem is tudtak versenyre kelni az angyalföldiekkel. Aztán az újabb Vasas-gól után még inkább világossá vált, hogy valami nagyon nincs rendben az egerszegi játékosok fejében, mert megint csak hevesen reklamáltak lest a játékvezetőnél, kihíva maguk ellen a sorsot. Nagy Tamás vezetőedzőnek szinte ötpercenként szaporodtak a gondjai, mert nem sokkal a bekapott gólok és a kiállítás után kétszer is sérülés miatt kellett cserélnie.

A mérkőzés színvonala és irama a második félidőben is elmaradt az ideálistól. A Vasas azonban megérdemli a dicséretet, mert a szünet után előnye ellenére sem állt vissza, hanem továbbra is támadásban maradt. Igaz, erre azért is volt lehetősége, mert a ZTE semmilyen veszélyt nem jelentett a kapura. Elgondolkodtató, hogy egy dobogóért küzdő csapat (hangsúlyozzuk, erre a nívótlan teljesítményre a sérülések és a piros lap sem szolgálhat mentségül) miért nem képes kilencven perc leforgása alatt egyetlen épkézláb támadást sem vezetni, főleg azután, hogy az előző fordulóban fölényes győzelmet aratott (ZTE–Paks 4–0) – de ez legyen Nagy Tamás gondja.

A Vasas (no igen, Nagy Tamás egykor futballozott a Fáy utcában) alaposan megverte a Zalaegerszeget, vagyis a csapat igazolta, hogy a kupakudarc ellenére masszív, jó együttes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik