BSE-aranyünnep a Városmajorban

DROPPA GERGELY, OSZVALD GYÖRGY, BODNÁR TIBORDROPPA GERGELY, OSZVALD GYÖRGY, BODNÁR TIBOR
Vágólapra másolva!
2004.05.09. 23:27
Címkék
Nagy kérdés volt az összecsapás előtt, hogy vajon vasárnap este melyik arcát mutatja majd a Vasas? Azt, amelyik simán kikapott az első mérkőzésen 3:0-ra, vagy azt, amelyik remek derbin hajszálnyival maradt alul pénteken a Folyondár utcában.
Néhány percig azt hihette az ember: a tét inkább a hazaiak vállát nyomja, hiszen Nyári és Józsa vezérletével 4:1-re elhúztak a vendégek, ám Dégi néhány blokkba vágott labdával felhozta a BSE-t, olyannyira, hogy az első technikai időnél már Mesterék vezettek 8:6-ra, miután pedig néhány piros-kék játékos szembesült azzal, hogy a városmajoriak átlőhetetlen falat húztaka háló fölé, máris 15:10 virított a villanytáblán. Józsa gondoskodott róla, hogy legyen izgulni valója a szép számú Vasas drukkernek (18:16). Csakhogy ennél közelebb nem sikerült férkőzni, pedig a hazaiak sem muzsikáltak valami nagyszerűen ekkortájt.
A második játékrész elején Tormási helyett jött a fiatal Kovács, aki a döntőben most először lépett pályára. Sok lehetőséget nem kapott, hiszen Ratimorszky kevert egyet a kártyáin, jött vissza Tormási és az első felvonásban lecserélt Dégi – aki még mindig hősiesen küzdött, hogy megszerezze első pontját, ám ez a bravúr csak nem akart neki összejönni, hiszen a vendéglátók blokkja megoldhatatlan feladat elé állította a válogatottat is megjárt ütőt. Ám az, hogy a városmajoriak 16:5-re megléptek, nem csak egyedül neki volt köszönhető, hanem a rengeteg Vasas-hibának – nem nagyon akadt olyan játékelem, amelyben felülmúlták volna az aranyérem felé viharos gyorsasággal közelítő BSE-t.

Az NSO ajánlja:

Női bajnoki adatbank
A negyedik szett elején még bízhattak csapatukban a piros-kék szurkolók, hiszen a Ratimorszky-tanítványok összeszedték magukat, és a feljavult mezőnyözésüknek – és a megremegő hazai kezeknek – köszönhetően négypontos előnyt szorgoskodtak össze (6:10). Sőt a második technikai időnél már 16:9-re mentek. Egészen más Vasas volt a pályán ekkor, mint az első, de főleg a második szettben. A Józsa-parádé aztán meghozta eredményét – szépített a látogató. A lendület azonban nem tartott sokkal tovább, hiszen Horváth ismét kiválóan teljesített, s igen tekintélyes része volt abban, hogy együttese faképnél hagyta az ismét szervezetlenül és nagyon ijedten produkáló ellenfelét. Miután pedig tíz egységnyire feltornászták a különbséget a városmajoriak, jelezték, ők bizony már nem akarnak többet sehová sem utazni, most kérik az aranyérmet, amelyért egész évben dolgoztak. Ezt pedig – teljesen jogosan – néhány percen belül meg is kapták, Kőrösfői Lászlótól, a Magyar Röplabdaszövetség elnökétől. ---- Czakó Mária: – Úgy érzem, hogy igazi csapat voltunk. Példa erre, hogy a mélypont után fel tudtunk állni.
Liliom Rita: – Boldog vagyok, hogy lehetőséget kaptam, s nem hibáztam.
Danada Elita: – A három ász nyitásom és több jó sáncom része a győzelemnek, de nem az egyéni teljesítmény a lényeg. Egységes csapatjátékot nyújtottunk, ezzel győztünk.
Várhegyi Anikó: – Az, hogy a legtöbb pontot ütöttem, még nem érdem. Egy fő nem viszi el a csapatot, bízott bennem a feladóm, én pedig tettem a dolgom.
Tóth Andrea: – Liberót játszom, a nevem után ritkán szerepel pont. Nekem az a gyönyörűség, ha az én előkészítésemből születik a pont.
Horváth Dóra: – Az igazat megvallva izgultam, mikor becserélt az edző, de boldog vagyok, hogy ilyen fiatalon bajnokcsapat tagja lehettem.

Mit mondott az öltözőben a meccs előtt?
Kasziba István, a BSE edzője:

Azt, hogy ne ábrándozzanak a lányok arról: milyen az aranyérem, hogyan ünnepelnek a mérkőzés után, hanem a játékkal foglalkozzanak, és csak azzal!

A meccs előtt azt mondta, nyugodt. Most is az?
Ratimorszky Károly, a Vasas edzője:

Igen, most is nyugodt vagyok, mert ezt az eredményt sikernek tartom. A jövő csapata játszott a mai mérkőzésen. ---- 3. mérkőzés
Titász NRK-Nyíregyháza–Phoenix-Mecano Kecskeméti RC 3:1 (17, 22, –21, 14)

Nyíregyháza, 150 néző. V: Adler, Vári
NYÍREGYHÁZA: Zanfir 3, Kapuvári 9, Mátrai V. 8, Lengyel 6, BOTOS 18, ERDÔSNÉ 19. Cs: Schlégl (liberó), MERKÓSZKI 8. Edző: Ludvig Zsolt
KECSKEMÉT: Ékes 11, Czéh, Fekete 7, Szabó A. 5, Szórád 9, SZABÓ J. 9. Cs: Martinovics 4. Edző: Farkas Mihály
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:2, 11:5, 11:9, 15:14, 21:14. 2. játszma: 7:2, 11:6, 14:10, 18:15, 19:20, 22:21. 3. játszma: 1:3, 6:8, 6:14, 10:14, 13:19, 17:22. 4. játszma: 6:4, 8:8, 13:11, 19:11, 23:13
A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2–1 a Kecskemét javára.

A kecskemétiek két győzelme után hiába érkeztek meg már vasárnap a bajnoki bronzérmek Nyíregyházára, azok egyelőre még nem találtak gazdára. Pedig az előjelek a vendégek sikerét ígérték, hiszen az alapszakasszal együtt Szabóék eddig ötször győzték le a bajnoki címvédőt. Ezúttal viszont a hőemelkedéssel játszó Botos, valamint Erdősné vezérletével felülkerekedett a Nyíregyháza, így továbbra is nyitott a harmadik helyezés sorsa.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik