Halmosi nem kapkod, Priskin nem megy sehová

Vágólapra másolva!
2010.01.05. 09:05
null
 "Nem úgy sikerült a szezon eddigi része, ahogyan terveztem" <br />(Fotó: Action Images)
Címkék
Angol lap&eacute;rtes&uuml;l&eacute;sek szerint Roy Keane, az Ipswich Town menedzsere a Derbyban j&aacute;tsz&oacute; Rob Hulse-szal erős&iacute;ten&eacute; meg a keret&eacute;t, &eacute;s t&ouml;bbek k&ouml;z&ouml;tt a v&aacute;rakoz&aacute;s alatt teljes&iacute;tő Priskin Tam&aacute;s elad&aacute;s&aacute;b&oacute;l fedezn&eacute; az &uuml;gyletet. A 23 &eacute;ves magyar t&aacute;mad&oacute; nem tud ilyen tervről.

„Én is csak a sajtóban láttam ezeket a felvetéseket, és ha rajtam múlik, nem megyek sehová – mondta a múlt nyáron Ipswichbe igazoló magyar támadó, aki tizenöt bajnokin csak egy gólt szerzett. – Nem úgy sikerült a szezon eddigi része, ahogyan terveztem, keveset játszottam és a gólokkal is adós vagyok. Míg a Watfordban az elmúlt idényben több mint harmincszor voltam kezdő, addig az Ipswichben eddig csak kilencszer, de keményen dolgozom, hogy ez megváltozzon."

Az előző kiírásban Priskin az összes tétmérkőzést tekintve 14-szer volt eredményes az ugyancsak másodosztályú Watfordban, ez jelentette számára az ajánlólevelet a Roy Keane irányította Ipswichbe. A csatár úgy érzi, Keane nem tekinti őt bűnbaknak a csapat várakozáson aluli szereplése miatt (19. hely a 24-es mezőnyben).

„Teljesen normális játékos–menedzser viszonyban vagyunk. Roy Keane remek labdarúgó volt, akinek futballistaként tanúsított mentalitása, győzni akarása edzői munkáját is áthatja."

Priskin legalább lehetőséget kap együttesében, de ugyanez nem igaz Halmosi Péterre: a Hull City magyarja lassan annyit nézi lelátóról a „tigriseket", mint egy bérletes... Halmosi a Wigan ellen több mint három hónap után játszhatott újra tétmeccset.

„Úgy érzem, nem kaptam meg a bizalmat a Hullnál, szerintem egy labdarúgónak sorozatban öt meccsen kell kezdenie, hogy igazán megmutathassa a képességeit. Az elmúlt tíz évben több helyen megfordultam, és rendszeresen játszottam, még egyszer sem „jegeltek" annyira, mint most" – nyilatkozta a légiós a Nemzeti Sportnak.

„Semmiképpen sem szeretném, ha csupán néhány hónapra adnának kölcsön. Talán húszévesen elfogadnék efféle lehetőséget, de ennyi idősen már nem vágnék bele ilyesmibe, hiszen a családom érdekeit is szem előtt kell tartanom. Csak hosszabb távra váltanék. Még másfél évig szól a szerződésem a Hull Cityvel; ha egy klub ennyi időre kölcsönvesz, netán kivásárol, attól természetesen nem zárkózom el" – mondta Halmosi.

„A klub sem állna az utamba, hiszen nem játszom, ám a vezetők nem jelezték, hogy konkrét ajánlatot kaptak volna, és én sem szeretnék kapkodni, ezért nagyobb esély van arra, hogy a nyáron távozom. Itthonról is keresett egy csapat, és a terveim között szerepel, hogy valamikor később hazatérek, de Magyarországon csak a Haladás jöhet szóba" – tette hozzá a futballista.

A TELJES, HALMOSI PÉTERREL KÉSZÍTETT INTERJÚT ELOLVASHATJÁK A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik