Asztalitenisz: Póta Georgina hatalmas bravúrral nyolcaddöntős az Eb-n

SZŰCS MIKLÓSSZŰCS MIKLÓS
• Linz
Vágólapra másolva!
2024.10.18. 19:32
Póta Georgina továbbra is remekel Linzben, párosban negyeddöntős, egyesben pedig nyolcaddöntős (Fotó: ETTU)
Póta Georgina a női egyes második fordulójában – rácáfolva a papírformára – 4:1-re legyőzte a 20 éves francia Prithika Pavadét, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben a spanyol Maria Xiao lesz az ellenfele.

A kontinenstorna negyedik napjának esti programjában, a női egyes második fordulójában a mieink közül először Póta Georgina állt asztalhoz. A párosban a luxemburgi Sarah De Nutte oldalán már negyeddöntős Póta nem volt felhőtlenül boldog, amikor meglátta a sorsolást. A bosszúsága nem ok nélküli, ugyanis Prithika Pavade kifejezetten rázós ellenfélnek ígérkezett, a 20 éves balkezes francia már a 20. helyen áll a világranglistán, az Eb-n az ötödik helyen emelték ki, a feltörekvő új európai generáció egyik legjobbja. Ráadásul a legutóbbi párharcukat a fiatal francia nyerte meg 3:1-re, szóval sok érv szólt Pavade mellett, de azért Pótát sem kell félteni, számtalanszor bizonyította már, hogy ilyen helyzetekben is képes a bravúrra.

Most sem akart tudomásul venni a számokra alapozott papírformáról, így aztán nagyon izgalmas meccs kerekedett.. Minimális különbséggel Póta nyerte az első játszmát, a francia egyenlített, majd a sorminta Póta győzelmével folytatódott. A szetteken belül sem tudott egyikük sem nagyobb előnyre szert tenni, éppen ezért az idő haladtával egyre nagyobb szerepet kapott a rutin, ami viszont egyértelműen kétszeres Európa-bajnokunk mellett szólt: Póta a 13:11-re megnyert ötödik játszma után úgy állt széles mosollyal az arcán, mint aki nem akarja elhinni, hogy sikerült, 4:1-re legyőzte a franciát.

„Az egész meccs alatt rosszul éreztem magam, mert nem alakultak ki hosszú labdamenetek, egyikünk sem érezte a másik szerváját – mondta a győztes meccset követően Póta. – De a lényeg, hogy legyőztem egy top 20-as játékost, nagyon boldog vagyok.”

ASZTALITENISZ
38. EGYÉNI EURÓPA-BAJNOKSÁG, LINZ
Nők. Egyes. A 16 közé jutásért
Póta Georgina–Pavade (francia) 4:1 (9, –9, 9, 9, 11)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik