Kenesei Zoltán rendszeresen szerepel az MTK öregfiúk csapatában (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Nemzetközi játékosmegfigyelő – lapunk úgy értesült, hogy Kenesei Zoltánt ebben a munkakörben alkalmazza az NB I-ben szereplő MTK Budapest FC. A korábbi NB I-es labdarúgó volt az egyik vádlottja az éveken át húzódó fogadási csalási ügyeknek, sőt jogerős ítélet is született ellene, ám egyik sem tartalmazott letöltendő büntetést. Márciusban megjelent a hír, amely szerint ismét körözést adtak ki ellene, akkor Kenesei Zoltán lapunkban mondta el, hogy félreértés történt, egy be nem fizetett csekk miatt automatikusan került fel arra a listára, amelyről a befizetés pillanatában le is került.

A 2011-ben kirobbant fogadási csalások miatt évekig előzetesben tartott Kenesei Zoltánt végül nem ítélték szabadságvesztésre – mindenesetre a magyar futballban elhíresült nyomozati és peres ügyek ismeretében meglepőnek tűnt az információ, hogy a kék-fehér klub játékosmegfigyelőként alkalmazza (a volt labdarúgónak más szerepben is van kapcsolata a klubbal, amint az az MLSZ internetes adatbázisában is látható, az MTK öregfiúk csapatában rendszeresen szerepel a sportigazgató Polyák Balázzsal és a fogadási csalási ügyekkel szintén kapcsolatba hozott Lázár Mátyással együtt).

Természetesen az információval megkerestük az MTK Budapest vezetőit, de sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták, hogy Kenesei Zoltán nemzetközi játékosmegfigyelőként segíti a futballklub munkáját.