Törőcsik András belázasodott – az újpesti legendát kórházban kezelik (Fotó: Szabó Miklós)

 

Az Újpest legendás, 45-szörös válogatott labdarúgója ismét kórházba került. A hét végén megjelent lapunkban túl sokat nem tudtunk meg a korábbi nagyszerű futballista állapotáról, ám vasárnap néhány részletre fény derült. Törőcsik András tíz nappal ezelőtt elhagyhatta azt a rehabilitációs intézetet, ahol a mindennapjait megfelelő gondoskodás mellett töltötte, s a távozása előtt koronavírustesztet is végeztek, amelynek eredménye negatív lett.

 
Összjáték: segítsünk Törőcsiken! Az Újpest zsenije jelenleg is Budakeszin gyógyul 

Ugyanakkor Törő a házi ápolás során belázasodott, a lázat később köhögés kísérte, és információink szerint az egyik korábbi egészségügyi problémája is jelentkezett, amelynek következtében vért hányt. Mentővel kórházba szállították, az ekkor elvégzett koronavírus-gyorsteszt is negatív eredményt hozott – bár egyik informátorunk szerint nem zárható ki, hogy elkapta a betegséget. Egy másik értesülés szerint „jó helyen és jó kezekben van” (szombaton a mentők a SOTE sürgősségi betegellátó osztályára szállították – a szerző), és felépüléséig nem hagyhatja el az egészségügyi intézményt.

A történet előzményeihez tartozik, hogy lapunk – a Magyar Nemzettel és az origo.hu oldallal közösen – Elfeledett futballnemzedék címmel cikksorozatot készít arról, hogy a régi labdarúgónagyságok közül néhányan karrierjük befejezése után anyagi vagy egészségügyi okból hátrányosabb helyzetben élnek. Törőcsik András eleddig Budakeszin, a Honvédkórház rehabilitációs intézetében töltötte mindennapjait, ám a vírusjárvány miatt nem végezhette erőnléti edzéseit, Pintér István gyúró-terapeuta sem járhatott be hozzá, hogy elvégezzék a kondicionáló gyakorlatokat.

Az összefogásnak és az anyagi segítségeknek köszönhetően a volt válogatott labdarúgó átmeneti jelleggel a terapeuta lakásában folytathatta a rehabilitációt, azonban a most fellépő egészségügyi gondok miatt ismét kórházi ápolásra szorul.