Újpest: tárgyalnak a válogatott középpályás visszatéréséről – NS-infó

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.02.13. 10:31
Souleymane Diarra az Újpestben az egyik gólját a Ferencváros elleni, 2016-os, 3–3-as derbin szerezte (Fotó: archív)
A Nemzeti Sport értesülései szerint az Újpest FC felvette a kapcsolatot korábbi játékosával, a 29 éves, kilencszeres mali válogatott Souleymane Diarrával. A Megyeri útra szerdán érkezhet több új játékos is.

 

Az Újpest FC-nél a múlt héten bejelentett, tavasszal bekövetkező tulajdonosváltás, illetve az azt követő edzőváltás (Nebojsa Vignjevics helyét Mészöly Géza vette át a kispadon) után a vezetőség – egyelőre még Roderick Duchatelet irányításával – gőzerővel dolgozik a csapat megerősítésén. Hétfőn már érkezett az elefántcsontparti középpályás, Aboubakar Keita és értesüléseink szerint szóba került a szintén belső középpályás, kilencszeres mali válogatott Souleymane Diarra visszatérése is, a klub már felvette a kapcsolatot a játékossal.

Diarra 2015-ben Marokkóból igazolt először Újpestre, két év alatt 50 tétmeccsen szerepelt a liláknál, hat gólt szerzett (és adott nyolc gólpasszt). Újpestről előbb kölcsönben, majd végleg a francia Lenshoz került, később játszott Törökországban is. Legutóbb a francia másodosztályú Guingamp-ban játszott, de nyár óta nincs klubja, szabadon igazolható.

Azt egyelőre nem tudni, vele hol tartanak az egyeztetések, mikorra zárulhat le az ügye. Szerdán, a hazai átigazolási időszak utolsó napján azonban több érkezőre is lehet számítani a Megyeri úton (szabadon igazolható játékos a határidő lejárta után is szerződtethető, ezért is húzódhat még Diarra ügye). Úgy tudjuk, védőt, középpályást és akár csatárt is igazolhat a csapat, de továbbra is erősen kérdéses, hogy a szurkolók által nagyon várt Sztefan Drazsics ügyében születik-e megegyezés a szerdai piaczárásig, már csak azért is, mert a csatár menedzsere a Nemzeti Sportnak kedden azt mondta, 99 százalék, hogy ügyfele nem vált klubot a télen.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Albi Doka (albán, KF Tirana – Albánia), Aboubakar Keita (elefántcsontparti, AIK – Svédország, szabadon igazolhatóként), Davit Kobouri (grúz, Dinamo Tbliszi – Grúzia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Genzler Gellért
Kiszemeltek: Sztefan Drazsics (Mezőkövesd), Souleymane Diarra (mali, szabadon igazolható)
Távozók: Oliver Jürgens (észt, DAC 1904 – Szlovákia), Lirim Kastrati (koszovói, Widzew Lódz – Lengyelország), Milos Koszanovics (szerb, Ajman Club – Arab Emírségek, szabadon igazolható), Märten Kuusk (észt, GKS Katowice – Lengyelország), Djordje Nikolics (szerb, Sivasspor – Törökország)  
Kölcsönbe távozók: Szabó Bálint (csíkszeredai kölcsön után Kozármisleny)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik