Emberelőnyben sem tudta legyőzni a Békéscsaba a Honvédot

GAJDÁCS PÁLGAJDÁCS PÁL
Vágólapra másolva!
2024.10.27. 14:55
Pontosztozkodás a Honvéd csabai vendégjátékán (Forrás: Budapest Honvéd FC)
A 11. forduló előtt a 14. helyen álló Békéscsabának és a 15., vagyis kieső pozícióban tanyázó Bp. Honvédnak is roppant fontos lett volna a győzelem megszerzése, ám mindkét csapatnak meg kellett elégednie az egy ponttal a labdarúgó NB II kiesési helyosztóján.


LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAPEST HONVÉD 1–1 (1–1)
Békéscsaba, 1460 néző. Vezette: Sipos Tamás (Horváth Zoltán, Szalai Dániel)
BÉKÉSCSABA: Uram – Fazekas L., Albert, Csató M. (Szabó B., a szünetben) – Gyenti (Maronyai, 87.), Hodonicki, Pintér N. (Sármány, 65.), Hursán, Mikló – Czékus (Vólent, 87.), Szatmári I. (Zádori, 74.). Vezetőedző: Csató Sándor
BP. HONVÉD FC: Tujvel – Pauljevics, Kulbacsuk, Szabó T. – Benczenleitner, Csilus T., Kesztyűs B. (Sigér Á., 67.), Hangya – Lőrinczy (Pekár, 44.) – Medgyes Z. (Ihrig-Farkas, 83.), Simon B. (Keresztes, 67.). Vezetőedző: Laczkó Zsolt
Gólszerző: Pintér N. (25.), ill. Simon B. (10.)
Kiállítva: Kulbacsuk (40.)
MESTERMÉRLEG
Csató Sándor: – Szerettük volna már az elejétől minél többet birtokolni a labdát, támadásokat akartunk vezetni, de az ellenfél nem engedett bennünket kibontakozni. Egy nagy védelmi hibából gólt kaptunk, az első húsz perc után azonban magunkhoz tértünk. A második félidőben szerettük volna a labdákat a szélekig vinni, de kevés értékelhető beadás volt. Nyerni akarunk, de nem sikerült.
Laczkó Zsolt: – Jól kezdtük a mérkőzést, agresszívan letámadtunk. Miután megszereztük a vezetést, további helyzeteink is voltak, de sajnos nem jönnek azok a pluszok, amikkel el tudtuk volna dönteni a mérkőzést. Egyéni hibából hátrányba kerültünk, azután már nehéz volt játszani. A második félidőben tudatosan visszaálltunk, de még így is voltak lehetőségeink. Amikor nem tudsz nyerni, az a legfontosabb, hogy ne kapj ki.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Honvéd tűnt agresszívebbnek a mérkőzés elején, a 4. percben Simon Benedek kis híján be is vette Uram János kapuját. Hat perccel később már a csabaiak kapujában landolt a labda, a főszereplő ismét Simon volt, aki közelről, szép mozdulattal helyezte a labdát a hazaiak hálójába. Pörgős, jó iramú találkozót láthatott a szépszámú publikum. A vendégek nem vettek vissza a tempóból, a 25. percben némiképp váratlanul a gyors és szemfüles Pintér Norbert góljával egyenlített a Békéscsaba, majd Vjacseszlav Kulbacsuk megmozdulása után emberelőnybe is került. Kifejezetten jó, eseményekben bővelkedő mérkőzést láthatott a publikum itt is, ott is egy-egy góllal.

Kevesen hitték, hogy az érdemi dolgok már az első félidőben megtörténtek, szünet után nagy rohanás jellemezte a mérkőzést, de kevesebb igazi nagy helyzetet jegyezhettünk fel. Az emberhátrányban játszó Honvéd arra vigyázott, hogy ne kapjon gólt. A lilák igyekeztek minél többször zavarba hozni a fővárosiak védelmét, de csak kapufáig jutottak el, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

PERCRŐL PERCRE

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. A másodosztályban még soha nem találkozott még egymással a Békéscsaba 1912 Előre és a Bp. Honvéd. Meglátjuk, mire megy az előző négy fordulóban mindössze három pontot gyűjtő, újonc Előre a múltjához méltatlanul szereplő és a legutóbbi négy bajnokiját elveszítve kiesésre álló Honvéd ellen. Ha a kispestiek nyernek, megelőzik a lila-fehéreket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik