Az Ajka sem jelentett gondot hazai pályán a Soroksárnak

BENDE BENCE GÁBORBENDE BENCE GÁBOR
Vágólapra másolva!
2024.10.27. 18:55
Háromszor is volt okuk a gólörömre a soroksáriaknak az Ajka ellen (Fotó: Gáspár Ákos)
A labdarúgó NB II 11. fordulójában a Soroksár 3–1-es győzelmet aratott a vendég Ajka együttese ellen. A hazaiak ezzel zsinórban negyedik meccsüket nyerték meg saját közönségük előtt, míg a vendégek négy veretlen bajnokit követően hagyták el vesztesként a pályát.


LABDARÚGÓ NB II
11. FORDULÓ
SOROKSÁR SC–FC AJKA 3–1 (2–0)
Budapest, Szamosi Mihály Sporttelep, 300 néző. Vezette: Takács Ákos (Márkus Péter, Topálszki Szabin)
SOROKSÁR: Holczer – Nagy O., Króner, Bolla G., Kaján – Vass Á. (Somfalvi, 90.), Tóth A. – Szabó Sz. (Gálfi, 71.), Korozmán (Manner, 71.), Halmai Á. (Kundrák, 71.) – Lovrencsics B. (Dragóner F., 88.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
AJKA: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer – Kovács N. (Szarka Á,. 69.), Kopácsi, Sejben (Csizmadia Z., 76.), Borsos F. (Nagy M, 61.) – Zsolnai (Pantovic, 69.), Bobál G. (Doncsecz, 76.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Korozmán (6.), Szabó Sz. (37.), Lovrencsics B. (64.) ill. Csemer (55.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter: – Jól kezdtünk, gyorsan gólt is szereztünk. Maximálisan elégedett voltam a játékkal és azzal, hogy kettő nullával mentünk szünetre. Csemer Gyula káprázatos lövésével szorosabbá vált a mérkőzés, de jött a harmadik gólunk, amellyel lezártuk a találkozót.
Schindler Szabolcs: – Az első félidő nagyon rosszul sikerült, nem azt kaptuk, amit vártunk, egyszóval értékelhetetlen volt. A második félidőre jól jöttünk ki, jó periódusban lőttük a gólunkat, viszont gyorsan megkaptuk a harmadikat, amivel eldőlt a mérkőzés.
 
 ÖSSZEFOGLALÓ

Kiélezett csata várt a Soroksárra és az Ajkára, hiszen a fordulót megelőzően előbbi együttes a 13. pozíciót foglalta el, míg utóbbi a 12. helyről várhatta a találkozót. A fővárosi csapat nem bízta a véletlenre a dolgokat, és már a 6. percben megszerezte a vezetést Korozmán Kevin pontos lövésének köszönhetően.

Küzdelmes mérkőzést hozott a Soroksár és az Ajka csatája (Fotó: Gáspár Ákos)

A sárga-feketék továbbra is támadásban maradtak, aminek köszönhetően a 39. percben kettőre növelték előnyüket. Nagy Olivér jobb oldali beadását a másik szélen Halmai egyből középre emelte, Szabó Szilárd pedig közvetlen közelről a kapuba juttatta a labdát. 

Vass Ádám (sárga-feketében) remek teljesítményt nyújtott a középpályán (Fotó: Gáspár Ákos)

A második játékrészben támadóbb felfogásban lépett pályára az Ajka, és az 55. percben egy bődületes Csemer Gyula-bombának köszönhetően szépített a vendégcsapat. Nem sokkal később Nagy Olivér ívelte be remekül a labdát a jobb oldalról, s Lovrencsics Balázs védhetetlenül fejelt a kapuba, visszaállítva ezzel a hazaiak kétgólos előnyét. 

Króner Martin (sárga-feketében) próbálkozott távoli lövéssel  (Fotó: Gáspár Ákos)

A hajrában Csemer egy újabb távoli bombával még ráijesztett a hazaiakra, de végül a kapufa kisegítette Holczer Ádámékat, így a Soroksár zsinórban a negyedik hazai bajnokiját is megnyerte. 



PERCRŐL PERCRE

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik