A hosszabbítás döntött, a DVTK nyerte meg a Magyar Kupa borsodi presztízsmeccsét

BUNDZIK BARNABÁSBUNDZIK BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.09.16. 21:29
Marko Rakonjac (középen) becserélése telitalálatnak bizonyult, az ő góljai döntöttek (Fotó: Kovács Péter)
A DVTK hosszabbításban 4–2-re legyőzte idegenben a Kazincbarcikát a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójának hétfő esti mérkőzésén, és bejutott a legjobb 32 közé.

Nagyon hamar elfogytak a jegyek a Magyar Kupa 3. fordulóját záró mérkőzésre. A kazincbarcikai szurkolók izgatottan várták a sorozatot kétszer is megnyerő Diósgyőrt. Bár az örökmérleg a miskolciaknak kedvez, a remek szezonrajt bizakodásra adhatott okot a barcikai fanatikusoknak.

Az első percekben mindkét csapat szervezetten védekezett, nem akartak gyors gólt kapni. A tizedik perctől megpróbált nyomást gyakorolni ellenfelére a Diósgyőr, de erre jól reagáltak a barcikai játékosok, nem hagyták érvényesülni a vendégek támadóit, s olykor nagyon ígéretes ellentámadásokat vezettek. Ennek ellenére mégis a miskolciak szereztek vezetést a 31. percben, Jurek Gábor tíz méterről fejelt a rövid felsőbe, Debreceni Ákost megelőzve. A kapott gól nem zavarta meg a hazaiakat, a 39. percben máris összejött az egyenlítés: Kártik Bálint harcolt meg a labdáért a tizenhatoson belül, majd Szabó Mátéhoz passzolt, a barcikai támadó állítgatás nélkül tizenöt méterről jobbal a bal felső sarokba helyezte a labdát.

A második félidő elején diósgyőri szöglet után indult meg a Barcika. Varga József remekül hozta helyzetbe Szabó Mátét, aki előbb elvitte a kapus mellett a labdát, majd a bal felsőbe rúgta, megszerezve második gólját. Ezután növelte az iramot a vendégegyüttes, aminek meg is lett az eredménye: a 71. percben Varga Zétény négy méterről volt eredményes. Az egalizálás után sem vett vissza a vendégcsapat, próbált még egy gólt szerezni, ám ez nem sikerült, így jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás.

A ráadás gyors diósgyőri góllal indult, Varga Zétény bal oldali szöglete után Marko Rakonjac szerzett vezetést. Ezután a Kazincbarcika igyekezett támadásokat vezetni, de a miskolci védők rendre tisztázni tudtak. A százkilencedik percben végleg lezárta a találkozót a DVTK, a középen kiugró Rakonjac nyolc méterről könnyen kihasználta a ziccert. Nagyot küzdött a barcikai csapat, de végül a papírforma valósult meg.

A hétfő este elkészített sorsolás értelmében a DVTK a Fehérvár vendége lesz a következő fordulóban.

MAGYAR KUPA
3. FORDULÓ
KAZINCBARCIKA–DIÓSGYŐRI VTK 2–4 (1–1, 2–2, 2–3) – h. u.
Kazincbarcika, Kolorcity Aréna, 1120 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Szert Balázs, Rózsa Dávid)
KAZINCBARCIKA: Fadgyas – Ternován (Csatári, 70.), Polgár K., Varga J., Debreceni Á., Süttő (Szujó, 88.) – Kártik (Ádám F., 97.), Lucas (Katona I., 110.) – Pintér Á. (Pethő, 70.), Szabó M., Bódi. Vezetőedző: Erős Gábor
DIÓSGYŐR: Sentic – Gera D., Szatmári Cs., Lund, Sanicanin (Bárdos, 117.) – Vallejo, Holdampf (Kampecisz, 76.), Pozeg Vancas (Klimovics, 60.) – Edomwonyi (Rakonjac, a szünetben), Jurek (Varga Z., 60.), Acolatse (Rarszalla, 60.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
Gólszerző: Jurek (0–1) a 31., Szabó M. (1–1) a 39., Szabó M. (2–1) az 55., Varga Z. (2–2) a 71., Rakonjac (2–3) a 95., Rakonjac (2–4) a 109. percben

A FORDULÓ TÖBBI EREDMÉNYE ÉS A 4. FORDULÓ SORSOLÁSA ALÁBB:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik