Nagelsmann az NL-ben már a német vb-csapatot építi

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 14:25
Julian Nagelsmann egy kölni konferencián beszélt a válogatott terveiről (Fotó: AFP)
A német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann a 2026-os világbajnokságra épít kezdőcsapatot és mellé keresi az öt-hat bevethető cserejátékost.

 

A nationalelf az NL első fordulójában Düsseldorfban 5–0-ra múlta felül a magyar válogatottat, majd 2–2-es döntetlent játszott Hollandia vendégeként. Nagelsmann nem tervez jelentős változtatásokat a keretben, mivel „nagyon-nagyon kiegyenlítettnek” tartja a csoportot. Ezzel együtt is a világbajnoki cím a célja.

„Semmit sem nyerek azzal, hogy lesz egy A-csapatom, amely megnyeri a Nemzetek Ligáját, és mindenki 35-36 éves lesz, így teljesen más összeállítású együttes játszik majd a világbajnokságon” – fogalmazott Nagelsmann egy kölni kongresszuson.

A „mestertervének” nagy része az, hogy inkább megtalálja a kezdőcsapatát és azt az öt-hat cserejátékost, akik bevethetők lesznek a két év múlva Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok által rendezendő tornán.

„Világbajnokok akarunk lenni. Nemcsak akarunk, világbajnokok is leszünk, ez nagy különbség. Mindent megteszünk és bizakodó vagyok, hogy el tudjuk érni ezt” – tekintett előre.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik