Hibázott a játékvezető, újrajátszanak egy női Bundesliga-mérkőzést

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.09.19. 17:46
Csalódott freiburgi játékosok a lefújás után (Fotó: scfreiburg.com)
A Német Labdarúgó-szövetség (DFB) sportbíróságának döntése értelmében újra kell játszani a Freiburg–Bayer Leverkusen női Bundesliga-mérkőzést.

 

Augusztus 31-én, a női Bundesliga 2024–2025-ös idényének 1. fordulójában a Freiburg 3–2-re kikapott hazai pályán a Bayer Leverkusentől, a mindent eldöntő ötödik gólt Kristin Kögel szerezte tizenegyesből a 88. percben, de csak másodjára sikerült a kapuba találnia. Történt ugyanis, hogy a 24 éves támadó az első büntetőjénél a kapu fölé lőtte a labdát, ám az asszisztens azt jelezte, hogy a kapus, Rafaela Borggräfe elmozdult a gólvonalról a rúgás előtt, emiatt Theresa Hug játékvezető újrarúgatta a tizenegyest, Kögel pedig másodjára már a kapu bal oldalába lőtt.

A szabálykönyv kimondja: „Ha a labda elkerüli a kaput, vagy visszapattan a keresztlécről vagy a kapufá(k)ról, akkor a büntetőrúgást csak abban az esetben kell megismételni, ha a kapus szabálytalansága egyértelműen befolyásolta a rúgást végző játékost.”

Úgy tűnik azonban, hogy a kapus nem volt hatással a játékosra, nem a szabálytalanság miatt maradt ki a büntető.

„A sportbíróság véleménye szerint ezt a szabályt ebben az esetben figyelmen kívül hagyták. Tekintve, hogy mikor történt az eset, és mi lett a végeredmény, ez a hiba nagy valószínűséggel befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, így a fellebbezésnek helyt kellett adni” – idéz a DFB közleményéből a Kicker.

Még 24 órán belül lehet fellebbezni, így ez a döntés nem jogerős, de jelen állás szerint újra kell majd játszani a teljes mérkőzést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik