Fotó: Dömötör Csaba

 

Az MKOSZ honlapján megjelent írás szerint „úgy tűnik, a túlélés érdekében tett intézkedések a 2022–2023-as szezonban is felülírhatják a szakmai szempontokat”.

Kitérnek arra, hogy az MKOSZ – a pandémiás helyzet válságkezeléséhez hasonló módon – a szabályzati keret- és feltételrendszer lazításával tudja segíteni a bajnokságok lebonyolítását. Mivel a létesítményfeltételek területenként, de akár sportszervezetenként is változóak, és később is dinamikusan változhatnak, az MKOSZ elnöksége többlépcsős intézkedési tervet fogadott el azonnali hatállyal.

Eszerint a hatályos szabályzat legalább 16 fokos hőmérsékletet ír elő a mérkőzések rendezése kapcsán. Húsz fok alatt az előírásszerű mérkőzésfelszerelés alatt bármilyen színű és hosszúságú aláöltözetet viselhetnek a sportolók.

„Az NB I A-csoportos és az NB I B-csoportos mérkőzéseket az NB I-es mérkőzésekre előírt technikai felszereltséggel, de az előírtnál kisebb nézőszámmal rendelkező termekben is le lehet játszani, amennyiben a csapat igazolja, hogy az eredetileg megjelölt terme az energiaválság miatt nem elérhető” – áll az elfogadott szabályzatban.

Hozzáteszik, hogy a létesítmények általános bezárása esetén a fűtési szezonban az NB I A csoportos mérkőzéseket központi termekben is lejátszhatják a csapatok, oda-vissza utazással.

„Régiónként központi, nyitva tartó termeket jelöl ki a szövetség, ahol az utánpótlás-mérkőzések lehetőség szerint lejátszhatóak. Amennyiben a fűtési szezonban az utánpótlástornák (mérkőzések) megrendezése az általános létesítmény-bezárások miatt, vagy az irreálissá váló bérleti díjak miatt ellehetetlenül, a fordulókat a fűtési szezonon kívüli időszakra halasztják, a tavaszi fordulókat besűrítik, és ha szükséges, a versenynaptárt és a versenyrendszert is módosítja a szövetség” – fogalmaz az MKOSZ.

(MTI)