A keddi vizsgálatok eredményei alapján Ferencz Csaba koronavírusos (Fotó: Török Attila)

 

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány a közmédiának elárulta, hogy a keddi vizsgálatok eredményei alapján Ferencz Csaba koronavírusos, aki másfél hónapja már átesett a fertőzésen.

„Azonnal karanténba zártak minket, nem mozdulhatunk ki a szobából. Most várunk holnapig, hogy mikor lesz az újabb tesztelés – nyilatkozta a szakvezető. – A nemzetközi szövetségnek nincs protokollja pontosan arra, hogy ez most mit jelent, és hogyan tovább. Kicsit fura a hangulatunk, mert ezt nem vártuk. A hitünk az erős. Mindig szoktam mondani a srácoknak, hogy minél jobban ütnek minket, annál erősebbnek kell lennünk.”

Ivkovics azt is elmondta, hogy Ferencz Csabának nincsenek tünetei, és a csapat minden tagja jól van, a magyar szövetség és a csapat melletti stáb tagjai pedig mindent megtesznek, hogy a hétvégére minden rendben legyen, és játszhasson az együttes.

A magyar válogatott két győzelemmel az élen áll a selejtezős csoportban, és az osztrák együttessel szombaton, a házigazdákkal pedig két nappal később találkozik Ljubljanában.