NB II: Afrikából igazolt fiatal tehetséget a Szeged

F. B.F. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.26. 18:36
A gambiai Lamin Sarr Szegeden folytatja (Fotó: africafootunited.com)
Az africafootunited.com számolt be róla, hogy Lamin Sarr személyében Afrikából igazolt gambiai fiatal támadót a labdarúgó NB II-ben a feljutásért küzdő Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

 

A holnap szerint a 19 éves Lamin Sarr a gambiai BST Galaxy FC-től szerződött a Szeged-Csanád–GA-hoz. Sőt, mint az MLSZ adatbankjáról megtudtuk, a fiatal támadó egy alkalommal már pályára is lépett a szegediek U19-es csapatában, ráadásul a BVSC elleni, múlt hétvégi korosztályos bajnokin ő szerezte az együttes első találatát.

„Nagyon örülök, hogy a Szeged-Csanádban kezdhetem el profi pályafutásomat – mondta a honlapon a gambiai támadó. – Izgalmas a légkör itt, a szurkolók pedig különlegesek. Alig várom, hogy elkezdhessem a munkát, és köszönöm a BST Galaxy FC-nek, hogy megnyitotta az utat számomra.”

Az NB II-ben egyébként egy U20-as korú külföldi játékos szerepeltetése engedélyezett – vagyis ez esetben az adott klub nem esik el a központi bevételektől. A Szeged első csapata 54 ponttal a 4. helyen áll a másodosztályban.

Kerestük a szegedi klubot az átigazolással kapcsolatban – válaszukban későbbre ígértek részletes tájékoztatást.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik