LeBron James a dudaszó pillanatában döntött a Golden State ellen

Vágólapra másolva!
2009.01.24. 08:22
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 85. játéknapján a Cleveland Cavaliers LeBron James dudaszó pillanatában dobott kosarával 106–105-re győzött a Golden State Warriors otthonában. A San Antonio Spurs is alaposan megszenvedett a New Jersey Nets ellen, végül Michael Finley 22 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett hármasával sorozatban negyedik győzelmét aratta a texasi alakulat. A Detroit Pistons–Dallas Mavericks találkozó nem hozta a várt izgalmakat, a Dirk Nowitzki vezette Dallas ugyanis végig irányítása alatt tartotta a mérkőzést, és 112–91-es sikert aratott.
Ismét LeBron James volt a Cleveland megváltója
Fotó: Imago (archív)
Ismét LeBron James volt a Cleveland megváltója
Ismét LeBron James volt a Cleveland megváltója
Fotó: Imago (archív)
Ismét LeBron James volt a Cleveland megváltója
Úgy tűnik, ha LeBron James 30 pont fölött termel, akkor nem történhet nagy baj a Clevelanddel. A Cavaliers 23-asa tizennyolc meccsen dobott 30 pontnál többet ebben a szezonban, és ezekből a meccsekből a Cleveland tizenötöt megnyert, és csupán háromszor hagyta el vesztesen a pályát.

Nos, LeBron James a Golden State Warriors ellen is megdobta a magáét, 32 pontja mellé hozzátett még 9 lepattanót, 8 gólpasszt, 3 labdaszerzést és két blokkot, így az oaklandieknek a statisztikák alapján nem volt sok esélyük arra, hogy győzelemmel zárják a meccset.

Természetesen a valóságban megvolt az az esély, hiszen az utolsó másodpercekig szoros volt a találkozó, de a dudaszó pillanatában érkezett (ki más?) LeBron James, és kétpontos kosarával megszerezte a 106–105-ös győzelmet a Clevelandnek. Ez a siker volt a Cavs ötödik győzelme a két csapat hat legutóbbi találkozóján.

Szintén nagy csatát hozott a San Antonio Spurs–New Jersey Nets mérkőzés, pedig a statisztikák alapján nem számíthattunk erre: a Spurs ugyanis legutóbbi tizenegy, egymás ellen vívott találkozójuk mindegyikén megverte a New Jerseyt.

A hazai pályán játszó San Antonio kezdte jobban a találkozót, a texasiak megnyerték az első negyedet, igaz, csak két ponttal, ami korántsem tekinthető megnyugtató előnynek. Hogy Tim Duncanék valóban ne nyugodhassanak meg, arról Vince Carter és társai gondoskodtak, a Nets hozta a második játékrészt.

Azonban Tim Duncannel nem lehetett mit kezdeni ezen a meccsen: a tíz éve folyamatosan az All Star-gálák kezdőcsapatában szereplő játékos ezúttal is megmutatta, hogy nem ok nélkül bíznak benne a szurkolók: négy mutatóban is csapata legjobbja volt, 30 pontot, 15 lepattanót, 5 gólpasszt és 4 blokkolást tett be a közösbe.

A Duncan egyéni teljesítménye ellenére szorosan alakuló mérkőzést Michael Finley döntötte el, aki 22 másodperccel a vége előtt elsüllyesztett egy hármast a Nets gyűrűjében, hozzásegítve ezzel csapatát a 94–91-es győzelemhez. A Spurs sorozatban negyedszer győzött, a Nets pedig egymás utáni ötödik meccsét vesztette el.

Nagy csatának indult a Dallas Mavericks detroiti vendégjátéka, de mégis sima dallasi győzelem lett belőle: a Mavs mind a négy negyedet megnyerte, és végül magabiztos, 112–91-es sikert aratott.

A Dirk Nowitzki (26 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz, 1 labdaszerzés) vezette Dallas kezd magára találni, és már 25–18-es győzelmi mutatónál jár azután, hogy 2–7-el kezdte a szezont.

Ezzel szemben a Detroit Pistons botladozik az utóbbi időben, utolsó nyolc meccséből hatot elveszített, bár győzelmi mutatója így sem sokkal rosszabb a Dallasénál, Richard Hamiltonék 24 győzelem mellett 18-szor hagyták el vesztesen a parkettet.

NBA

ALAPSZAKASZ, 85. JÁTÉKNAP
Golden State Warriors–Cleveland Cavaliers 105–106
Los Angeles Clippers–Oklahoma City Thunder 107–104
Detroit Pistons–Dallas Mavericks 91–112
Indiana Pacers–Houston Rockets 107–102
Charlotte Bobcats–Phoenix Suns 98–76
Atlanta Hawks–Milwaukee Bucks 117–87
New York Knicks–Memphis Grizzlies 108–88
Minnesota Timberwolves–New Orleans Hornets 116–108
Chicago Bulls–Toronto Raptors 94–114
San Antonio Spurs–New Jersey Nets 94–91
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik