„James király” 51 ponttal győzelemre vezette csapatát a Kings ellen

Vágólapra másolva!
2009.03.14. 07:40
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 130. játéknapján a Cleveland hosszabbítás után tudta legyőzni a Sacramentót, köszönhetően elsősorban Lebron James remeklésének, aki 51 ponttal járult hozzá csapata sikeréhez. A Boston tíz ponttal nyert hazai pályán a Memphis ellen, Torontóban diadalmaskodott a Pistons, a Magic pedig Washingtonban győzött.
LeBron James ismét megállíthatatlan volt
Fotó: Action Images
LeBron James ismét megállíthatatlan volt
LeBron James ismét megállíthatatlan volt
Fotó: Action Images
LeBron James ismét megállíthatatlan volt

A Cleveland Cavaliers fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, hosszabbítás után tudta legyőzni idegenben a Sacramentót, pedig a harmadik negyed végén 14 ponttal vezettek a hazaiak, és akkor úgy tűnt, hogy otthon tudják tartani a győzelemért járó pontokat.

A negyedik játékrészben azonban LeBron James és a meccs egészében egyébként nem remeklő Mo Williams kosarai révén egyenlíteni tudott a Cavaliers, majd a hosszabbításban ugyancsak az ő pontjaiknak köszönhetően a maga javára fordította a mérkőzést a Cleveland.

A vendégek vezére az alapszakasz-MVP címre is jó eséllyel pályázó LeBron James volt, aki ezúttal ugyan tripla duplát nem ért el, mint a legutóbbi három meccsen, de dobott 51 pontot, amivel nagyban hozzájárult csapata sikeréhez. James mellett a 18 pontot és 12 lepattanót jegyző Anderson Varejao emelhető ki, míg a hazaiaknál a 34 pontos Kevin Martin.

A Cavaliers győzelmével már biztosan megnyerte divízióját (Central Division), a franchaise történetében másodszor, és ez egyben természetesen biztos helyet jelent a rájátszásban is.

A bajnok Boston ismét bizonyította, abban rejlik az ereje, hogy a keretében több olyan játékos is van, aki képesek eldönteni egy meccset. A Memphis ellen például a 30 pontig és kilenc lepattanóig jutó Leon Powe volt a nyerőember.

Hasonló mondható el az Orlandóról is. A Magic a sérüléssel bajlódó Hedo Tükoglu nélkül nyert a Washington otthonában, a csapat legeredményesebb dobója pedig ezúttal nem Dwight Howard vagy Rashard Lewis volt, hanem a 21 pontos Mickaël Piétrus (persze azért Howard 18 pontja és 13 lepattanója is sokat nyomott a latban, és Lewis is jól játszott).

Az Allen Iversont továbbra is nélkülöző Pistons Richard Hamilton vezetésével (24 pont és 16 assziszt) nyert a Raptors ellen, míg Jao Ming 23 pontjával segítette győzelemhez a Houstont a Charlotte otthonában.

NBA

ALAPSZAKASZ, 130. JÁTÉKNAP
Sacramento Kings–Cleveland Cavaliers 123–126 – hosszabbítás után
Boston Celtics–Memphis Grizzlies 102–92
Charlotte Bobcats–Houston Rockets 86–91
Philadelphia 76ers–Chicago Bulls 104–101
Toronto Raptors–Detroit Pistons 95–99
Washington Wizards–Orlando Magic 103–112
Atlanta Hawks–Indiana Pacers 101–87
Minnesota Timberwolves–New York Knicks 94–102
Milwaukee Bucks–New Orleans Hornets 86–95
Portland Trail Blazers–New Jersey Nets 109–100
Golden State Warriors–Dallas Mavericks 119–110
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik