LeBron James Európában? Egyszer még ez is elképzelhető!

Vágólapra másolva!
2008.08.03. 19:17
Meglepő hírt közöl az amerikai CNN hírügynökség egyik, kosárlabdával foglalkozó szakírója. Az Olimpiakosz átigazolná a Cleveland Cavaliers klasszisát, LeBron Jamest. A görög csapat nem most, hanem csak 2010-ben szerződtetné Jamest, amikor szabad státusú játékossá válik.
LeBron James: egyszer még Európában is játszhat?
Fotó: Imago
LeBron James: egyszer még Európában is játszhat?
LeBron James: egyszer még Európában is játszhat?
Fotó: Imago
LeBron James: egyszer még Európában is játszhat?

Az amerikai forrás is óvatosan kezeli a témát, mert – ahogy ő írja – nehéz elképzelni, hogy az aranygyűrűre törő és Michael Jordan utódjának kikiáltott James egyszer csak áttenné a székhelyét Európába.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy sem az Euroligában, sem a görög bajnokságban nincs fizetési sapka, mint az NBA-ben.

Miután James 2010-ben szabad státusú játékossá válik, fizetése az NBA-ben még mindig nem lehet magasabb 20 millió dollárnál. De joggal tehető fel a kérdés, mi van, ha az Olimpiakosz milliárdos tulajdonosai esetleg negyvenmilliós szerződésajánlatot tesznek James asztalára?

A cikkíró megjegyzi, hogy Josh Childress, az Atlanta Hawks hatodik játékosa a múlt hónapban három évre szóló, 20 millió dolláros kontraktust kötött az Olimpiakosszal (Childress adója nagy részét és egyéb juttatásait is állja klubja). Az Aggelopulosz fivérek, a Olimpiakosz milliárdos tulajdonosai tehát nem fukarkodnak a pénzzel, ha a csapat megerősítéséről van szó.

Persze egyáltalán nem biztos, hogy James Európába igazol, de a James-kaliberű játékosok marketingértékét is elképesztően megnövelné, ha esetleg egy évre átszerződnének az öreg kontinensre.

Mi akadályozhatja meg a CSZKA Moszkvához hasonló nagyságú klubok gazdag tulajdonosait, hogy NBA-sztárnál jelentkezzenek?

Hiszen a kosárlabda világa az elmúlt évtizedben rengeteget változott. Gondoljunk csak a verhetetlennek hitt Team USA-re…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik