Vuelta: Bardet hegyi befutós sikere, Eiking maradt pirosban

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.28. 18:29
null
Eiking (pirosban) maradt pirosban (Fotó: Getty Images)
Romain Bardet nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 14. szakaszát, amelyen Odd Christian Eiking megtartotta első helyét összetettben.

 

Szombaton a Don Benito és Pico Villuercas közötti 165.7 kilométer megtétele és hegyi befutó várt a mezőnyre, ezúttal az összetett esélyesek csapatai nem akartak a szakaszsikerért is küzdeni, így egy nagyobb szökevénycsoportot engedtek el több mint 13 percnyire.

Így külön csata alakult ki az etap megnyeréséért és a piros trikóért. Előbbiben a szökevények közül jó időben indító Bardet kerekedett felül, a három Tour de France-sikernél járó francia bringás először ünnepelhetett a Vueltán. Másodikként a spanyol Jesús Herrada ért célba, míg harmadik az ausztrál Jay Vine lett azt követően, hogy 35 kilométerrel a cél előtt frissítés közben túl közel ment csapata, az Alpecin-Fenix kocsijához és bukott.

Az összetettért harcolók csoportjában az élen álló Odd Christian Eiking kissé lemaradt riválisaitól, és csökkent különbséggel bár, de megtartotta a piros trikót.

A hétfői szünnap előtt vasárnap a Navalmoral de la Mata és El Barraco közötti 197.5 kilométer vár a 76. Vuelta a Espana mezőnyére. A 3417 kilométer össztávú viadal jövő vasárnap Santiago de Compostelában, a híres Szent Jakab-zarándokút – ismert nevén El Camino – záró állomásán ér véget.

VUELTA
14. SZAKASZ
Don Benito-Pico Villuercas, 165.7 km, hegyi befutó:

1. Romain Bardet (francia, DSM) 4:20:36 óra
2. Jesús Herrada (spanyol, Cofidis) 44 másodperc hátrány
3. Jay Vine (ausztrál, Alpecin-Fenix) azonos idővel

17. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 10:29 perc hátrány

28. Guillaume Martin (francia, Cofidis) 10:45 p h.

30. Odd Christian Eiking (norvég, Intermarché-Wanty) 10:49 p h.

Az összetett élcsoportja:
1. Eiking 55:03:17 óra
2. Martin 54 másodperc hátrány
3. Roglic 1:36 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik