Hatalmas bukása után Vingegaard elhagyhatta a kórházat – videó

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 17:12
Vingegaard elhagyhatta a kórházat (Fotó: instagram.com/teamvisma_leaseabike)
A baszk országúti kerékpáros-körversenyen hatalmasat bukó Jonas Vingegaard tizenkét nap után elhagyhatta a vitoriai kórházat.

 

Keddi távozásáról a Valter Attilát is foglalkoztató csapata, a Visma-Lease a Bike közölt fényképet, amelyen az előző két Tour de France-on győztes bringás, Jonas Vingegaard az intézmény kapujában mosolyogva pózolt úgy, hogy a jobb karja fel volt kötve.

„Szeretnék köszönetet mondani a kórház teljes személyzetének, hogy gondoskodtak rólam. Mindenkinek szeretném megköszönni a lelki támogatást is” – mondta a 27 éves versenyző.

A baleset április 4-én a baszk körverseny negyedik szakaszán történt 36 kilométerre a céltól, amikor az egyik versenyző lejtmenetben egy jobbkanyarban legalább 10-12 bringás – köztük a legnagyobb sztárok – csúsztak le az útról, és zuhantak nagy sebességgel az út menti árokba és a fák közé. Érintett volt a bukásban a verseny összetettjét vezető Primoz Roglic, a második helyen álló Remco Evenepoel is – a dán mellett ők is feladták. Vingegaard a bukás után a földön fekve alig tudott mozogni, nem tudott felállni, az orvosok már az út szélén megkezdték a kezelését, majd oxigénmaszkkal és nyakmerevítővel szállították kórházba. A kétszeres Tour de France-győztesnek a kulcscsontja és több bordája is eltört, zúzódott a tüdeje, továbbá légmelle is kialakult.

Egyelőre kérdéses, hogy – ha egyáltalán ott lehet a rajtnál – milyen állapotban lesz az idei Touron, amely június 29-én rajtol Firenzében.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik