Kerékpár: Williams és Niewiadoma sikere, Vas nem fejezte be

Vágólapra másolva!
2024.04.17. 19:57
Nem ért célba Vas Kata Blanka (Fotó: Árvai Károly, archív)
A férfiaknál Stephen Williams, míg a nőknél Katarzyna Niewiadoma nyerte meg a Vallon Nyíl elnevezésű belgiumi egynapos országúti kerékpáros-viadalt, amelyen egyedüli magyar indulóként Vas Kata Blanka nem ért célba.

 

A férfiak dermesztő hidegben és szakadó esőben rendezett 198.6 kilométeres versenyében mintegy harmincfős élboly ért a célba vezető legendás emelkedő, a 9.8 százalékos átlagmeredekségű Mur de Huy lábához. Közülük Stephen Williams nagyszerű ütemben, 200 méterre a tetőtől váltott ritmust, és riválisai már nem tudták utolérni. Az eddigi 88 kiírás során először született brit diadal.

A nők 146 kilométeres küzdelmében az SD Worx-Protime magyar bajnok bringása nagyjából harminc kilométerre a céltól szakadt le a mezőnyről, amikor először kellett feltekerni a Mur de Huyre. Az utolsó 1500 méteren Vas csapattársa, a címvédő Demi Vollering diktálta a tempót a rendkívül meredek emelkedőn, folyamatosan szakadtak le a riválisai, csak Katarzyna Niewiadoma és az olasz Elisa Longo Borghini tartotta vele a lépést. A lengyel versenyző közvetlenül a cél előtt indult meg, és végül két másodperccel előzte meg a holland és néggyel az olasz bajnokot.

A tavaszi egynaposok sorozata az öt legnagyobb viadalt magában foglaló Monumentumok közé tartozó Liege–Bastogne–Liege viadallal zárul vasárnap.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik