Kerékpár: Takács Zsombor szakaszt nyert Szlovákiában

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 17:23
Takács Zsombor szakaszt nyert Szlovákiában
Az U19-es összetettet megnyerte, a felnőttek között a harmadik helyen végzett az MBH Bank Cycling Team kerékpárosa, Takács Zsombor a Szlovák Kupán a trencséni régióban.

 

Egyre rangosabb versenyeken állnak rajthoz az MBH Bank Cycling Team fiatal kerékpárosai, akik a napokban a trencséni régióban, a Szlovák Kupán tekertek. Ezúttal Takács Zsombor vitte a prímet, már az első szakaszon kitűnően tekert, az utolsót pedig megnyerte, így összetettben a felnőttmezőnyben harmadikként, az U19-esek között elsőként zárt.

„Kezd beérni a munkánk – hangsúlyozta a magyar csapat szakmai igazgatója, Bebtó Zoltán. – Nagyon jól összedolgoztak a csapattagok, felvezették egymásnak a hajrákat a srácok, és a részhajrákat is megnyertük. Az utolsó szakaszon kimondottan dombos terepen tekertek a versenyzők, de szépen megállták a helyüket a mieink, sikeres hétvégét zártunk. Jelentős kihívás, hogy ifjúsági korban a felnőttek között versenyeznek, de nem félnek semmitől, bátran mennek előre, és rendszerint ott vannak a szökésekben. Ahhoz, hogy a mezőny elején tekerjenek, a jól felépített taktikának erővel kell párosulnia – nagyon fontos a megfelelő fizikai állapot.”

Bebtó Zoltán hozzátette, az idén számos olaszországi versenyen is indulnak a bringásaik, a naptár összeállításában a kétszeres Giro d’Italia-győztes Gilberto Simoni is segédkezett. A legtehetségesebb fiatalok idővel a magyarországi csapattal szoros szakmai kapcsolatban lévő bergamói MBH Bank-Colpack Ballan színeiben fejlődhetnek tovább, ám ahhoz, hogy szintet lépjenek, már addig is rangos versenyeken kell tekerniük.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik