Giro d'Italia: hét sík szakasz vár a mezőnyre

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.08. 14:41
null
Hét sprintbefutóra alkalmas szakasszal kalkulálnak a Giro szervezői (Fotó: AFP)
Hét sprintbefutóra alkalmas szakasszal kalkulálnak a szervezők a jövő évi Giro d'Italián, amelynek első három etapját Magyarországon rendezik május 6. és 8. között – írja az MTI.

 

Hétfőn öt újabb résztáv útvonalát ismertette az olasz háromhetes körversenyt rendező RCS Sport. Ebből kettő az első, kettő a második héten vár a mezőnyre, míg a harmadikat az utolsó hétre időzítették.

Múlt szerdán jelentették be hivatalosan a magyarországi három szakasz útvonalát: a Budapest–Visegrád és a Kaposvár–Balatonfüred távok között budapesti egyéni időfutamot rendeznek. A két normál szakaszon – a nyitó etapot befejező visegrádi emelkedő ellenére – ugyancsak mezőnyhajrát valószínűsítenek, így összesen hét lehetőség áll a sprinterek előtt a 105. Giro d'Italián.

Az összetett éllovast illető rózsaszín trikót az idén három napig viselő Valter Attila már korábban arról beszélt, hogy a visegrádi a kedvenc edzőhelyszíne, és mindennap úgy kel fel, hogy a nyitó etapot megnyerve újra felölthesse a legendás Maglia Rosát.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik