McGinn: Ha továbbjutunk a magyarok ellen, leiszom magam a sárga földig!

PÓR KÁROLYPÓR KÁROLY
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.22. 20:38
McGinn nem vetné meg az alkoholt, ha Skócia legyőzné a magyar válogatottat (Fotó: Getty Images)
A skót válogatott Magyarország elleni vasárnapi meccsét megelőző sajtótájékoztatóján John McGinn, az Aston Villa középpályása válaszolt az újságírók kérdéseire.

 

John McGinn először is arról kapott kérdést, ki lehet a meccs hőse, és mit érezne, ha a jól sikerült klubidénye után a válogatottban is gólt tudna szerezni.

Legutóbb McTominay szerzett gólt, de nincs verseny abban, ki lesz a hősünk. Mindegy, ki szerzi, lehet egy megpattanó labda is, csak legyen gól. Persze számomra is nagyszerű lenne, ha gólt tudnék szerezni, fantasztikus lenne. Mindenki hős szeretne lenni, de a három pont a legfontosabb.”

Ezután a szurkolók kerültek szóba.

Nem tudom, hogyan tudtak ilyen jól viselkedni a szurkolóink ennyi ivás mellett, de nagyon büszkék vagyunk, hogy nem volt semmi balhé, és hihetetlen hangulatot teremtettek az előző meccsen. Szeretnénk ezt megköszönni nekik, és mindent megteszünk, hogy örömöt szerezzünk nekik, hogy továbbjussunk.”

Ezt követően magyarországi rokonairól faggatták.

A nagybátyám Sopronban lakik. Az egyik unokatestvérem a magyar, a másik a skót válogatottnak szurkol, az egyikük biztosan örülhet a végén.”

Végül arról volt szó, milyen mérkőzésre számít, és mit tenne továbbjutás esetén.

Amit az első meccsen elrontottuk, azt a másodikon kijavítottuk, remélem, ezt tudjuk folytatni vasárnap, s elöl még jobb teljesítményre leszünk képesek. Ki-ki meccsre számítok a magyarok ellen. Tudjuk, hogy támadó szellemű csapatra számíthatunk. Voltak nehézségeink, de az ilyen helyzetekben vagyunk a legjobbak, előnyünkre tudjuk fordítani. Hogy mit tennék, ha továbbjutnánk? Leinnám magam a sárga földig.”

A végig oldott hangulatú sajtótájékoztató végén McGinn még arról is beszélt, hogy amikor Németországba érkeztek a bázisukra, a helyiek egy kis bulival fogadták őket, ő is táncra perdült. Elmondta, reméli, még visszatérhetnek Garmisch-Partenkirchenbe, a helyiek szeretnék, ha minél tovább maradnának.

A skót válogatott németországi érkezése, McGinn tánca

EB 2024
A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
München: Németország–Skócia 5–1
JÚNIUS 15., SZOMBAT
Köln: Magyarország–Svájc 1–3
JÚNIUS 19., SZERDA
Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG 2–0
Köln: Skócia–Svájc 1–1
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

     
AZ ÁLLÁS     

 

 

1. Németország227–1

+6

6

2. Svájc2114–2

+2

4

3. Skócia2112–6

–4

1

4. MAGYARORSZÁG221–5

–4

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik