Formula–E: kettőből kettő – Da Costa vasárnap is nyert Portlandben

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 23:54
António Félix da Costa a portlandi második versenyen sem talált legyőzőre (Fotó: AFP)
António Félix da Costa aratott győzelmet a a Formula–E amerikai versenyhétvégéjének vasárnapi futamán. A Porsche portugál versenyzője mögött Robin Frijns és Mitch Evans ért célba Portlandben.

Jean-Éric Vergne bizonyult a vasárnapi időmérő legjobbjának Portlandban, így a DS Penske francia versenyzője várhatta a pole pozícióból a piros lámpák kialvását. Vergne mellől António Félix da Costa, a második sorból Sam Bird és Robin Frijns vághatott neki a második futamnak az idény utolsó előtti versenyhétvégéjén.

Az élmezőnyből Da Costa számára sikerült legjobban a rajt a nyárias időjárási körülmények között kezdődő futamon. A portugál az élre állt, míg Vergne visszacsúszott a második helyre. Ahogyan azt már szombaton is láthattuk, a célegyenesben a versenyzők gyakorlatilag egymás mellett autóztak, így sokszor történt változás az élen.

A második kör elején Jake Hughes vette át a vezetést, majd egy körrel később felvette első támadó módját, aminek következtében Vergne vette vissza az első pozíciót. Kicsivel később ismét Hughes autózott a mezőny legelején, ám a futam első felében többek között Sébastien Buemi is az élen mehetett. Csakhogy technikai szabálytalanság miatt végül bokszutcaáthajtásos büntetést róttak ki rá a sportfelügyelők, így Buemi kiszállt a győzelemért folyó harcból.

A hatodik körben Pascal Wehrlein első szárnya szakadt le, és szorult be a Porschéja alá – mielőtt lerepült volna –, míg Sam Bird vélhetően technikai probléma következtében a bokszutcába hajtott, és sok időt töltött ott. A 11. körben Nico Müller, majd Frijns ugrott az élre, míg két körrel később Hughes tett rövid látogatást a pályán kívül.

Edoardo Mortara hasonló kitérőt mutatott be, sőt, defektet is kapott. Tíz körrel a leintés előtt ismét Vergne autózott az élen, majd Frijnsé volt a vezető hely, amikor beküldték a safety cart a pályán lévő törmelékek miatt. A futam két körrel később folytatódhatott, az újraindítást követően Da Costa vette át a vezetést.

A portugált már nem sikerült letaszítani az élről a leintésig, így a szombati után a vasárnapi versenyt is megnyerte Portlandben. Mögötte Frijns és Mitch Evans ért célba, pontot szerzett még Wehrlein, Vergne, Müller, Norman Nato, Maximilian Günther, Buemi, illetve Jake Dennis.

A világbajnoki éllovas Nick Cassidy igen gyenge hétvégét teljesített Portlandben, ám így is maradt a tabella élén. Előnye 12 pontra csökkent Evansszel szemben.

Folytatás július 20–21-én az idényzáró versenyhétvégével Londonban!

FORMULA–E
USA, MÁSODIK VERSENY
1. António Félix da Costa (portugál, Porsche)
2. Robin Frijns (holland, Envision)
3. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar)
4. Pascal Wehrlein (német, Porsche)
5. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske)

A világbajnokság élmezőnye 14 verseny után: 1. Nick Cassidy (új-zélandi, Jaguar) 167, 2. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) 155, 3. Pascal Wehrlein (német, Porsche) 155, 4. António Félix da Costa (portugál, Porsche) 134, 5. Oliver Rowland (brit, Nissan) 131, 6. Jean-Éric Vergne (francia, DS Penske) 129, 7. Jake Dennis (brit, Andretti) 122

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik