„Szerintem ők a világ legjobb játékosai a posztjukon” – De la Fuente Ruizról és Williamsről

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 07:23
Luis de la Fuente szerint Nico Williams és Fabián Ruíz is a világ egyik legjobbja a posztján (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Spanyolország Robin Le Normand öngólja után fordított, és simán, 4–1-re nyert Grúzia ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Így értékelték a mérkőzést a főszereplők.

„Azt akartam, hogy megkeressük a megfelelő pillanatokat a támadásokhoz és hogy nyugodtak legyünk. Láttam, hogy nőtt a feszültség, amikor nem szereztünk gólt, de azt akartam, hogy ezt verjék ki a fejükből” – kezdte értékelését a spanyol válogatott kapitánya, Luis de la Fuente, aki a grúzok vezetését eredményező öngólról is beszélt.

„Nem könnyű megbírkózni ezzel, a nyomással, az öngóllal, szóval amit ezután tett, az Robin (Le Normand – a szerk.) érdeme” – mondta a spanyol szakvezető arra a kérdésre, hogy a szerencsétlen öngól nem volt hatással Le Normand teljesítményére, de a kapitány kitért Nico Williams góljára is.

„Fantasztikus volt. Szerintem ők a világ legjobb játékosai a posztjukon. Világklasszisok. Szerencsés vagyok, hogy számíthatok rájuk. Rengetek tehetség van bennük és ha ezt hozzáadjuk a csodálatos csapatunkhoz, messzire juthatunk ezen az Eb-n” – tette hozzá.

„Óriási áldás, hogy a gólom előtt olyan játékos adja a passzt, mint Fabián Ruiz. Csodálatos. Fantasztikusan éreztem magam, hogy ilyen gólt lőttem. Úgy érzem, a szüleim büszkék lehetnek rám. Elismerésem Grúziának. Remek rivális volt, lenyűgöztek, és remélem, a jövőben is jól szerepelnek” – fogalmazott a spanyolok harmadik gólját szerző Nico Williams.

„Mindig is az volt az érzésünk, hogy meg tudjuk csinálni. Spanyolország nagyszerű csapat, de szinte végig meccsben voltunk. Az első támadásunkból gólt szereztünk, és ha az első félidő egy nulla maradt volna, a második játékrész másképp alakult volna. Rodri nagyon fontos játékosa a spanyoloknak és a végén nem volt vita arról, hogy Spanyolország megérdemelte a győzelmet” – értékelt a grúzokat irányító Willy Sagnol az As szerint. 

„Nagyon keményen dolgoztunk azért, hogy itt legyünk, és ha a játékosok és az edzők látják, hogy mit értünk el, még jobban fogunk visszatérni. A legjobb csapatok ellen játszottunk a legjobb hangulatban és lehetőséget adtunk a szurkolóknak, hogy átérezzék ezt” – tette hozzá a francia szakember.

„A következő generáció minket néz, szóval tovább fejlődhetünk. A csapat családdá vált és hiányozni fogunk egymásnak, de megerősedve térünk vissza és több sikert hozunk az országunknak” – mondta a meccs után a grúzok középpályása, Giorgi Kocsorasvili.

„Elképesztő kaland volt ez nekünk. Rendkívül büszkék vagyunk arra, amit elértünk. Ma nem azt az eredményt értük el, amit szerettünk volna, de boldogok vagyunk azzal, hogy hazánkat képviselhettük egy nagy tornán” – summázta a tornaújonc grúzok szereplését Guram Kasia.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
SPANYOLORSZÁG–GRÚZIA 4–1 (1–1)
Köln, RheinEnergieStadion, 42 233 néző. Vezette: Francois Letexier (Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni) – franciák
SPANYOLORSZÁG: Unai Simón – Carvajal (Jesús Navas, 81.), Le Normand, Laporte, Cucurella (Grimaldo, 66.) – Pedri (Olmo, 52.), Rodri, Fabián Ruiz (Merino, 82.) – Yamal, Morata (Oyarzabal, 67.), N. Williams. Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente
GRÚZIA: Mamardasvili – Kakabadze, Gvelesziani, Kasia, Dvali, Locsosvili (Citaisvili, 63.) – Kocsorasvili (Kvekveszkiri, 79.), Kiteisvili (Altunasvili, 41.), Csakvetadze (Davitasvili, 63.) – Kvarachelia, Mikautadze (Zivzivadze, 79.). Szövetségi kapitány: Willy Sagnol
Gólszerző: Rodri (39.), Fabián Ruiz (51.), N. Williams (75.), Olmo (83.), ill. Le Normand (18. – öngól)
Sárga lap: Morata (44.), Davitasvili (71.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik