„Jó érzés visszavágni az engem szapulóknak” – Bellingham a gólöröméről

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 06:53
Jude Bellingham (balra) a gólörömével üzent az arra rászolgálóknak (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében Anglia hosszabbításban 2–1-re megverte Szlovákiát, amihez Jude Bellingham is nagyban hozzájárult a rendes játékidő végén lőtt ollózós góljával. Az angol sztárjátékos elárulta, mit akart üzenni gólörömével.

Jude Bellingham a szlovákok ellen a rendes játékidő 90+5. percében egyenlített, a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón pedig a gólöröméről is faggatták. Konkrétan azt a kérdést intézték hozzá, hogy miért kiabálta azt közben, hogy „Ki más?”.

„Óriási dolog Angliáért játszani, ugyanakkor a nyomás is nagy. Sokan folyamatosan szapulnak, és jó érzés, amikor vissza tudsz vágni nekik. A sajtótájékoztatók és interjúk során nehéz nyíltan beszélni, mert folyton bírálnak minket. A játékommal, a góljaimmal, a gólörömömmel tudom kifejezni magamat, üzenni néhány embernek” – árulta el a 21. életévét múlt szombaton betöltő angol játékos, aki beszélt még magáról a mérkőzésről, a góljáról, a játék képéről, amelyről bővebben itt olvashatnak.

Anglia a negyeddöntőben az olaszokat búcsúztató Svájccal találkozik szombaton 18 órakor.

EURÓPA-BAJNOKSÁG, NÉMETORSZÁG
NYOLCADDÖNTŐ
ANGLIA–SZLOVÁKIA 2–1 (0–1, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után
Gelsenkirchen. Arena AufSchalke, 47 244 néző. Vezette: Umut Meler (Emre Eyisoy, Kerem Ersoy) – törökök
ANGLIA: Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier (Palmer, 66.) – Mainoo (Eze, 84.), Rice – Saka, Bellingham (Konsa, a hosszabbítás szünetében), Foden (Toney, 90+4.) – Kane (Gallagher, a hosszabbítás szünetében). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
SZLOVÁKIA: Dúbravka – Pekarík (Tupta, 109.), Vavro, Skriniar, Hancko – Kucka (Bero, 81.), Lobotka, Duda (Bénes, 81.) – Schranz (Gyömbér, 90+3.), Strelec (Bozeník, 61.), Haraslín (Suslov, 61.). Szövetségi kapitány: Francesco Calzona (olasz)
Gólszerző: Bellingham (90+5.), Kane (91.), ill. Schranz (25.)
Sárga lap: Guéhi (3.), Mainoo (7.), Bellingham (17.), ill. Kucka (13.), Skriniar (45+1.), Pekarík (77.), Vavro (108.), Gyömbér (114.), Suslov (120+2.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik