Copa América: Venezuela hibátlanul ment tovább, Mexikó kiesett

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.01. 06:37
Salomon Rondón esés közben talált be, Venezuela hibátlanul nyerte meg csoportját (Fotó: Getty Images)
A B-csoport küzdelmei is véget értek az Egyesült Államokban zajló Copa Américán. Venezuela Jamaicát is legyőzte és százszázalékos mérleggel jutott negyeddöntőbe, míg Ecuadornak a Mexikó elleni gól nélküli döntetlen is elég volt ehhez.

Venezuela meglepően kiegyenlített, kevés helyzetet hozó első félidőt produkált Jamaica ellen a texasi Austinban, ám a második félidőben a dél-amerikaiaik átvették a kezdeményezést és bő tíz perc alatt két gólt is szereztek: előbb a 49.-ben Eduard Bello bólintott a kapuba egy bal oldali beadás után, aztán az 56.-ban Salomon Rondón botlott el a labdában gólt érően, Venezuela 3–0-s sikerét pedig a 85. percben Eric Ramírez alakította ki.

Jamaica így pont nélkül, csoportutolsóként zárt, míg Venezuela a legjobb nyolc között a vb- és Copa América-címvédő Argentínával csap össze.

A kvartett és a játéknap másik mérkőzése nagy csatát tartogatott Mexikó és Ecuador között, hiszen mindkét csapat három ponttal várta a mérkőzést, ám a dél-amerikaiak voltak kedvezőbb helyzetben eggyel jobb gólkülönbségüknek köszönhetően.

Mexikó hiába veszélyeztetett többet, gólt egyik csapat sem tudott szerezni, a 0–0 pedig Ecuador negyeddöntőbe jutását eredményezte, amelyben Kanadával csapnak össze a dél-amerikaiak, míg Mexikó számára véget ért a kontinenstorna.

COPA AMÉRICA, EGYESÜLT ÁLLAMOK
CSOPORTKÖR, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Jamaika–Venezuela 0–3 (Bello 49., Rondón 56., E. Ramírez 85.)
Mexikó–Ecuador 0–0
A B-csoport végeredménye: 1. Venezuela 9 pont, 2. Ecuador 4 p (4–3), 3. Mexikó 4 p (1–1), 4. Jamaika 0 p

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik