Hamilton: Ízlenek az ételek, lenyűgöz a táj és az autóm is gyors

Vágólapra másolva!
2008.10.11. 12:08
Lewis Hamilton nem titkolta elégedettségét a Formula–1-es Japán Nagydíj időmérő edzését követő sajtótájékoztatón. A vb-pontversenyben vezető brit öröme érthető, hiszen az első helyről startolhat a vasárnapi futamon, míg legnagyobb riválisa, Felipe Massa csak az ötödik rajtpozíciót szerezte meg szombaton.
Két elégedett ember: Heikki Kovalainen (balra) és Lewis Hamilton
Fotó: Reuters
Két elégedett ember: Heikki Kovalainen (balra) és Lewis Hamilton
Két elégedett ember: Heikki Kovalainen (balra) és Lewis Hamilton
Fotó: Reuters
Két elégedett ember: Heikki Kovalainen (balra) és Lewis Hamilton

„Nagyon szeretem Fudzsit, gyönyörű a táj, finomak az ételek, és a versenyzés is jól megy ezen a pályán” – kezdte a szombati időmérő edzés utáni nyilatkozatát Lewis Hamilton.

„Az utolsó körben mindhárom szektorban olyan időt mentem, amilyet elterveztem, és nagyon örülök, hogy ez elég volt a pole pozíció megszerzéséhez. Bízom benne, hogy holnap is folytatni tudom a jó szereplést” – tette hozzá a McLaren pilótája.

A vb-pontversenyben vezető brit egyébként tavaly a futamot is megnyerte Fudzsiban, így nem csoda, hogy megszerette ezt a ringet.

Hogy az időmérőn második helyen végző Kimi Räikkönen mennyire kedveli ezt az aszfaltcsíkot, nem tudni, mindenesetre a szombati produkciójával elégedett volt.

„Nehéz időmérőn vagyunk túl, sok problémánk volt a beállításokkal, ezért jó eredménynek tartom a második helyet” – fogalmazott a tréning után a Ferrari finn versenyzője, aki remeklésével talán egy kicsit Bernie Ecclestone pénteki, bíráló szavaira is válaszolt.

A sajtótájékoztató másik finn szereplője, a harmadik helyen záró Heikki Kovalainen arról beszélt, hogy reméli, ezúttal nemcsak az edzésen, hanem a versenyen is jól megy neki, hiszen legutóbb Szingapúrban csupán a 10. helyen ért célba.

Az időmérő legnagyobb vesztese, a vb-pontrangsorban második Felipe Massa nem vett rész a tréning utáni sajtótájékoztatón, bár lehet, hogy ötödik pozíciója után nem is kívánt beszélni senkivel…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik