Szívműtétet hajtanak végre a Magyar Nagydíj korábbi győztesén

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 13:27
Heikki Kovalainen 111 futamon át versenyzett a Formula–1-ben (Fotó: Getty Images)
A 42 éves korábbi Formula–1-es pilótán, Heikki Kovalainenen nyitott szívműtétet kell végrehajtani. A 2008-as Magyar Nagydíj győztese azonban ennek ellenére nem szeretne visszavonulni a versenyzéstől.

Heikki Kovalainen korábban a Formula–1-ben is versenyzett, legnagyobb sikere a Magyar Nagydíj megnyerése volt 2008-ban. Később a finn raliversenyzőként folytatta pályafutását. A japán bajnokság előtt egy rutinvizsgálat során Kovalainennél szívbetegséget diagnosztizáltak, mely során az autóversenyzőnek megnagyobbodott az aortája. 

A Rally Team AICELLO közleményben jelentette be, hogy Kovalainent Finnországban megműtik, ezt követően a finn versenyző célja a teljes felépülés és a visszatérés a rali világába. 

„Nemrég egy orvosi vizsgálat során felszálló aorta aneurizmát diagnosztizáltak nálam, és azt mondták, hogy az aorta megrepedésének fokozott kockázata miatt nem vehetek részt raliversenyeken. Nincsenek tüneteim, jelenleg jól érzem magam, most kidolgozunk egy tervet a probléma megoldására” – idézi Kovalainent az f1i.com. A finn hozzátette, hogy a legvalószínűbb megoldás egy nyitott szívműtét.

Kovalainen 2007 és 2013 között 111 Formula–1-es futamon indult. Versenyzett a Renault, a McLaren, a Lotus és a Caterham színeiben is. A karrierje során 105 pontot gyűjtő és négyszer dobogós Kovalainen a legnagyobb sikerét Magyarországon aratta, amikor 2008-ban a McLarennel versenyezve megnyerte a Magyar Nagydíjat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik