Kimi Räikkönen biztos abban, jól szerepel majd az időmérő edzésen

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 11:23
Kimi Räikkönen biztos abban, hogy az elmúlt hetekben elvégzett kiváló munka eredményeként jól szerepel majd az 58. Formula-1-es világbajnokság további futamainak időmérő edzésein, végre tökéletesen kihasználhatja a Ferrari idei autójában rejlő lehetőségeket. A finn klasszis nem is titkolja, győzni akar a hétvégi Spanyol Nagydíjon, az idei első európai versenyen.
Kimi Räikkönen győzni megy Barcelonába
www.autosport.com
Kimi Räikkönen győzni megy Barcelonába
Kimi Räikkönen győzni megy Barcelonába
www.autosport.com
Kimi Räikkönen győzni megy Barcelonába

„Az elmúlt hetekben többször beszéltem arról, javulnunk kell az időmérő edzésen. Eddig ugyanis nem tudtuk kihasználni teljesen az autót, ezért kompromisszumokat kellett kötnünk a versenystratégiával kapcsolatban” – kezdte nyilatkozatát a világbajnoki pontverseny élén álló klasszis.

A száguldó cirkusz mezőnye négy hetes szünet után folytatja a versengést, az elmúlt időszakban minden csapat gőzerővel fejlesztette idei konstrukcióját.

A múlt heti barcelonai tesztelésen a Ferrari legyőzhetetlennek bizonyult, s a finn pilóta úgy érzi, ez nagy reményekre jogosítja.

Szavazás

Ön szerint ki lesz a világbajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
„Nagyon boldog vagyok az előrelépéssel: noha még így is nehéz lesz az előzés Barcelonában, még akkor is, ha lassabb lesz az előttem haladó autó. De egyszerűbb lesz a feladatom, ha az élről indulhatok. Szerencsére jelentősen javítottunk az F2007-en, most már sokkal jobban kedvez a vezetési stílusomnak” – jelentette ki a Ferrari finn ásza.

Kimi Räikkönen hozzátette: az ellenfelek jelenlegi felkészültségét természetesen nehéz megítélni a tesztek alapján, így a hétvégéig várni kell az esélyek meghatározására.

„De egyértelmű: győzni megyünk Spanyolországba! Mindent megteszünk azért, hogy elérjük a célunkat. Nagyon kemény csata várható a világbajnoki címért, így nagyon fontos, hogy mindig a lehető legtöbb pontot szerezzük. Most jön a szezon legjobb része: közeledik a nyár és végre Európában versenyezhetünk” – zárta nyilatkozatát Kimi Räikkönen.

A finn klasszis az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon az élről indult és nyert, majd Malajziában és Bahreinben már „csak” harmadik lett, lévén mindkétszer a második sorba (3. hely) kvalifikálta magát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik