Vecsernyés Dávidtól döntőt várnak (Fotó: Dömötör Csaba)

A magyar szövetség honlapján Kovács István szövetségi kapitány elmondta: a csapat összeállításánál a korábban már jelzett két válogató - az országos bajnokság és a mesterfokú bajnokság – mellett az utóbbi két hétben a tatai edzőtábor ellenőrző edzésein bemutatott gyakorlatokat is figyelembe vette – írta meg az MTI.

Hozzátette, az itthon maradó tartalék Csorvási Soma, és van olyan sportoló is, aki betegség miatt nem utazhat Mersinbe.

A távirati iroda hozzátette: a válogatott tagjai ezen a héten már Budapesten edzenek, kedden és csütörtökön pedig imitálják a versenykörülményeket, ezért 17 órától bemutatják a gyakorlataikat.

A férfiak számára a törökországi Európa-bajnokságon csapatversenyben és szerenként hirdetnek eredményt – emlékeztet az MTI.

„Még nincs végleges döntés arról, ki, melyik szeren indul. A pódiumedzés után alakul ki a végső felállás, hiszen addig még ezt sok minden befolyásolhatja" – idézi Kovács István szövetségi kapitány nyilatkozatát a hírügynökség.

Hozzátette, biztosnak tűnik, hogy Mészáros Krisztofer hat szeren szerepel, Vecsernyés Dávidtól pedig nyújtón döntőbe jutást vár, és „benne lehet a fiúkban még meglepetés is".