Salakmotor: világbajnok ausztrál versenyez Debrecenben

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.08.13. 15:31
null
Jason Doyle augusztus 20-án Debrecenben versenyez (Fotó: Boros Norbert)
Augusztus 20-án a 47. Debreceni Nagydíjon rajthoz áll Jason Doyle, az ausztrálok egyéni világbajnoka, friss csapat-világbajnoki aranyérmes salakmotor-versenyző. 

 

A 36 esztendős világklasszis 2015-ben jutott be a salakos világ elitjét tömörítő Grand Prix-sorozatba, amelyben a mai napig meghatározó szerepet tölt be. Doyle 2017-ben ért fel a csúcsra, megszerezte az egyéni világbajnoki aranyérmet.

Az ausztrál klasszis mellett mindössze három aktív versenyző büszkélkedhet egyéni vb-címmel, nevezetesen a lengyel Bartosz Zmarzlik, a brit Tai Woffinden és a szintén ausztrál Chris Holder. (Nicki Pedersen súlyos sérülés miatt kényszerpihenőjét tölti, míg az orosz Artyom Lagutát a nemzetközi szövetség eltiltotta a versenyzéstől.)

Doyle legutóbbi nagy sikerét a július végén Dániában megrendezett csapat-világbajnoki küzdelemsorozaton aratta, Jack Holder és Max Fricke mellett tagja volt az aranyérmet szerző ausztrál válogatottnak.

A Debreceni Nagydíj szervezői kiemelték, legutóbb 32 éve, 1990. augusztus 20-án versenyzett egyéni világbajnok Debrecenben, akkor a dán Hans Nielsent csodálhatta meg testközelből a hajdúsági publikum.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik