Salakmotor: kétnapos, négyversenyes Speed-Weekend Debrecenben

Vágólapra másolva!
2023.09.07. 15:42
null
Speed-Weekendet rendeznek Debrecenben (Fotó: Hajdú-Bihari Napló/Molnár Péter)
Címkék
Kétnapos, négyversenyes Speed-Weekend salakmotoros nemzetközi viadalt rendeznek szombaton és vasárnap a debreceni Perényi Pál Salakmotor Stadionban – jelentették be a szervezők csütörtöki sajtótájékoztatójukon.

 

Baráth Norbert ügyvezető elmondta, a versenyekre érkezők nem fognak unatkozni, erről gondoskodik a 13 országból – Európán kívül Japánból, Ausztráliából – érkező több mint 30 versenyző.

A versengés izgalmasnak ígérkezik, hiszen közel azonos képességű salakmotorosok csapnak össze, 250, illetve 500 köbcentiméteres kategóriában. Az ügyvezető bízik abban, hogy magyar futamgyőzelmet ünnepelhetnek vasárnap.

Baráth Norbert bejelentette, hogy a Debreceni Szakképzési Centrummal (BSZC) kötött megállapodás értelmében 200 diáknak biztosítanak belépőt.

Szilágyi Sándor, a BSZC főigazgatója elmondta, az 1980-as évek óta kíséri figyelemmel a debreceni salakmotorversenyeket, s teljes mellszélességgel kiállnak a sportág mellett. Hozzátette: 14 éves diákjuk, Lovas Zoltán a 250 köbcentiméteres kategóriában áll rajthoz, és ez lesz az első versenye.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik