Salakmotoros Eb: döntőt rendeznek Debrecenben júniusban

Vágólapra másolva!
2024.02.07. 20:21
null
Fotó: Kandert Szabolcs/dehir.hu, archív
Címkék
Debrecen adhat otthont a SEC (Speedway Euro Championship), azaz az egyéni Európa-bajnokság idei első döntőjének június 8-án – tudatták a szervezők a 2024. évi debreceni salakmotor-versenyévad beharangozó, szerdai sajtótájékoztatóján.

 

A Nemzetközi Motorsport-szövetség (FIM) 2001-ben hozta létre a salakmotoros egyéni Európa-bajnokságot. A küzdelemsorozatot 2013-ban az új promóter, a One Sport SEC névre keresztelte, azóta az egynapos finálék helyett négy forduló dönt a bajnoki cím sorsáról – ismertették a szervezők a sorozat előtörténetét.

Baráth Norbert, a Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a sajtótájékoztatón kiemelte, ilyen rangos salakmotor verseny Magyarországon a sportág fennállása óta még nem volt. Hozzátette, hogy a Speedwolf bizonyított, mert megannyi kvalifikációs versenyt szervezett, ahogy idén is teszi majd, de a különböző nemzetek itt tartott edzőtáborai is jó hírét vitték Debrecennek.

Ismertette, hogy öt versenyzőnek van meg a helye a döntőben, név szerint a címvédő dán Mikkel Michelsen, és honfitársa, Leon Madsen, a lengyel Janusz Kolodziej és Patryk Dudek, valamint a lett Andzejs Lebedevs. Hozzájuk csatlakozik majd a SEC Challenge-ből feljutó legjobb öt salakos, öt olyan vaspapucsos, aki állandó indulási jogot kap a One Sporttól, illetve helyszínenként egy-egy szabadkártyás.

Az idei sorozatban Debrecen után a lengyelországi Grudziadzban szerveznek döntőt július 20-án, majd a németországi Güstrowban augusztus 24-én és végül a szintén lengyelországi Chorzówban szeptember 21-én – mondta el Baráth Norbert.

A Speedwolf Sportszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője a versenynaptárt ismertetve kiemelte, hogy nemcsak SEC-döntőnek ad otthont Debrecen, hanem az egyik selejtezőnek is, rögtön ezzel indul a 2024-es salakos év a cívisvárosban, ugyanis május 1-jén az egyéni Európa-bajnokság kvalifikációs versenyét rendezik itt.

Továbbá kifejtette, hogy május 20-án is lesz idén verseny, akkor a Grand Prix világbajnoki selejtezőjét rendezik, ezt követi a már említett Európa-bajnoki döntő, amely után július 6-án és 7-én a 250 köbcentis ifjúsági Európa-bajnoki elődöntőket és a döntőt láthatják a sportág kedvelői. Augusztus 20-án a 49. Debrecen Nagydíjért szállnak harcba a vaspapucsosok, míg október 12-én flat track vb-döntőnek lesz helyszíne a Perényi Pál Salakmotor Stadion.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik