Tóth László a Charouz Racing System színeiben folytatja pályafutását (Fotó: fiaformula3.com)

 

A 21 éves autóversenyző menedzsmentjének keddi tájékoztatása szerint az előző idény zárófutamainak helyszínén, Szocsiban a Charouz kereste meg a magyar pilótát a 2022-es idényre vonatkozó ajánlattal.

„Örülök, hogy elkezdhetjük a közös munkát ezzel a csapattal. Az elmúlt héten már jártam a prágai központban, elkezdődött a szimulátoros felkészülés is. A csapattagok pozitívan fogadtak, a körülmények kiválóak, remélem, hogy sikeres lesz az idei esztendő a Charouzzal” – idézte a közlemény Tóth Lászlót.

A Formula–3-as mezőny az idén kilenc Formula–1-es GP-n futja az elitkategória betétfutamait, ezek között a július végi Magyar Nagydíj is szerepel. Az F3-ban minden helyszínen két versenyt rendeznek.

„Boldogok vagyunk, hogy alakulatunkban köszönthetjük Lászlót, aki egy fiatal, ígéretes versenyző, értékes kilométerekkel a háta mögött a Formula–4-es és a Formula–3-as kategóriákból. Biztos vagyok abban, hogy az elmúlt években gyűjtött tapasztalataival segítségére lesz csapatunk minden tagjának az idei szezon során” – nyilatkozta Antonín Charouz, az istálló tulajdonosa.

Tóth a 2019-es Motorsport Games elnevezésű autósport-olimpián a magyar küldöttség legjobb eredményét érte el, mivel a Formula–4-esek között negyedik, illetve hetedik lett. A 2020-as idényben a Formula Renault Európa-kupában versenyzett, tavaly pedig a Campos Racing színeiben mutatkozott be a Formula–3-ban, pontot nem szerzett.

Az idény az F1-es világbajnoksággal együtt március 18–20-án Bahreinben kezdődik, majd sorrendben Imola, Barcelona, Silverstone és az osztrák Red Bull Ring következik a Hungaroring előtt. A magyarországi hétvége után Spába és Zandvoortba utazik a mezőny, az idény pedig szeptember 10-11-én Monzában zárul.