F3: O'Sullivan magabiztosan nyert a hungaroringi főversenyen

Vágólapra másolva!
2023.07.23. 09:05
null
O'Sullivan rajt-cél győzelmet aratott a Hungaroringen (Fotó: twitter/Formula3)
Zak O'Sullivan a pole pozícióból aratott győzelmet a Formula–3-as magyarországi versenyhétvégéjének főfutamán. Rajta kívül Dino Beganovic és Franco Colapinto állhatott fel a dobogóra, míg az első ötöst Oliver Goethe és Paul Aron tette teljessé.

 

 

Zak O'Sullivan szerezte meg a pole pozíciót a pénteki időmérőn, így ő várhatta az élről a piros lámpák kialvását a magyarországi főversenyen. Mellőle Dino Beganovic indulhatott el, míg a második sorból Leonardo Fornaroli és Franco Colapinto rugaszkodhatott el. Az egyéni összetettet 46 ponttal vezető Gabriel Bortoleto a nyolcadik pozícióból vághatott neki a 19 körös versenynek a napsütéses Mogyoródon.

O'Sullivan jól kapta el a rajtot, és sikerült megtartania a vezetést, mögötte Beganovic, Fornaroli és Cilapinto változatlan sorrendben érkezett az első négyesben, míg az ötödik pozícióba Oliver Goethe lépett előre. O'Sullivan gyorsan ellépett a mezőny élén, hiszen a második kört már több mint egy másodperces előnnyel kezdte meg az üldözők előtt, míg hátrébb az összetettben a második Pepe Marti három előzést is bemutatva a tizedik pozícióba lépett előre.

 

O'Sullivan a hatodik körben már két szekundumos előnnyel vezetett a mezőny előtt, míg Marti tovább folytatta a felkapaszkodását, és a csapattársát, Christian Mansellt, valamint Jonny Edgart is maga mögé utasította, amivel megérkezett a vb-éllovas Bortoleto mögé. Előrébb Colapinto indított sikeres offenzívát Fornaroli ellen, akit nem sokkal később a márkatársa, Goethe is megelőzött, így az olasz az ötödik helyre szorult vissza.

 

Míg mögötte több csata is zajlott, O'Sullivan a tizedik körben már 3.5 másodperccel előzte meg a második Beganovicot, harmadikként Colapinto érkezett, majd Goethe és Paul Aron alkotta az első ötöst, miközben Marti először Boroletót, majd Fornarolit is megelőzte, és feljött a hatodik helyre. A spanyol ezt követően megkezdte a felzárkózást Aronra is, és három körrel a vége előtt már egy szekundumon belül haladt az észthez képest, előzni azonban már nem tudott a fennmaradó időben.

O'Sullivan magabiztos előnnyel aratott győzelmet a Hungaroringen, és győzelmének köszönhetően feljött a második helyre az egyéni összetettben továbbra is vezető Bortoleto mögé. Másodikként Beganovic szelte át a célvonalat, míg a dobogó alsó fokára Colapinto állhatott fel.

Negyedikként Goethe látta meg a kockás zászlót, majd Aron, Marti, Bortoleto, Edgar, Fornalori és Mari Boya tette teljessé az első tízes sorát.

Folytatás jövő hétvégén Spa-Francorchamps-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik